A póréhagymát, fokhagymát, zellert és sárgarépát apróra vágjuk.
Használj éles kést, hogy a zöldségek aprítása könnyű legyen, és a levesben egyenletesebb íz eloszlást biztosítson.
Egy nagy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a vágott zöldségeket. Dinszteljük őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
Ne hagyjuk a zöldségeket túl sötétre pirulni, mert így elveszítik a friss, enyhe ízüket.
A friss paradicsomokat vágjuk fel kockákra, és adjuk a fazékba a zöldségekhez. Főzzük őket további 5 percig.
A paradicsomok frissessége és a zöldségek kombinációja gazdag, ínycsiklandó alapot ad a chowderhez.
Öntsük hozzá a vegetáriánus alaplevet, és sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl sűrűvé válik, egy kis víz hozzáadásával állíthatunk a kívánt állagán.
Adjuk hozzá a tejszínt, és alaposan keverjük össze. Főzzük még 5 percig, hogy a leves gazdag, krémes állagot kapjon.
A tejszín hozzáadásával a leves lágyabb és krémesebb lesz, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl sokáig, hogy ne váljon túlságosan sűrűvé.
Tálalás előtt szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel. Tálaljuk forrón.
A friss petrezselyem frissességet ad a levestek, és színt is hozzátesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.