Chowder paradicsommal, friss petrezselyemmel tálalva

Chowder paradicsommal

A chowder egy tradicionális leves, amely különféle zöldségekkel, húsokkal vagy tenger gyümölcseivel készülhet. A paradicsomos chowder friss ízei és a tejszín krémes állaga révén igazi komfort étel. Az ételt gyakran tálalják különleges alkalmakra, mivel könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis gazdag ízvilágú.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss paradicsom
1 db Póréhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zeller
1 db Sárgarépa
2 ek. Olívaolaj
200 ml Tejszín
500 ml Vegetáriánus alaplé
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát, fokhagymát, zellert és sárgarépát apróra vágjuk.

    Használj éles kést, hogy a zöldségek aprítása könnyű legyen, és a levesben egyenletesebb íz eloszlást biztosítson.

    2

    Egy nagy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a vágott zöldségeket. Dinszteljük őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Ne hagyjuk a zöldségeket túl sötétre pirulni, mert így elveszítik a friss, enyhe ízüket.

    3

    A friss paradicsomokat vágjuk fel kockákra, és adjuk a fazékba a zöldségekhez. Főzzük őket további 5 percig.

    A paradicsomok frissessége és a zöldségek kombinációja gazdag, ínycsiklandó alapot ad a chowderhez.

    4

    Öntsük hozzá a vegetáriánus alaplevet, és sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrűvé válik, egy kis víz hozzáadásával állíthatunk a kívánt állagán.

    5

    Adjuk hozzá a tejszínt, és alaposan keverjük össze. Főzzük még 5 percig, hogy a leves gazdag, krémes állagot kapjon.

    A tejszín hozzáadásával a leves lágyabb és krémesebb lesz, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl sokáig, hogy ne váljon túlságosan sűrűvé.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel. Tálaljuk forrón.

    A friss petrezselyem frissességet ad a levestek, és színt is hozzátesz.