Chuchvara levesben, töltött tésztával és friss petrezselyemmel tálalva

Chuchvara levesben

A chuchvara leves egy hagyományos indiai étel, amely töltött tésztából készül, és húsleves alaplében főzik. Az étel lényege, hogy a tésztát friss zöldségekkel és fűszerekkel tálalják, így gazdag ízvilágot ad. A leves a hűvös napokon különösen népszerű, mivel melegít és tápláló. A petrezselyem hozzáadásával a leves frissességet és színt kap, így tökéletes étkezés a család minden tagjának.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Chuchvara tészta
1 l Húsleves alaplé
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 szál Zeller
2 ek. Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a sárgarépát és a zellert karikázd fel.

    A zöldségeket apróra vágva könnyebben megpuhulnak a levesben.

    2

    Egy nagy lábasban hevíts olajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát üvegesre.

    A fokhagymát gyorsan kell pirítani, hogy ne égjen meg, így fokozatosan add hozzá.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, és a húsleves alaplét. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd 20-25 percig.

    Ha szeretnéd, egy kis csipetnyi sót is adhatsz hozzá, hogy jobban kiemelje a zöldségek ízét.

    4

    A chuchvara tésztát készítsd el külön, majd add hozzá a leveshez, és főzd további 10-12 percig.

    Ha házi tésztát használsz, figyelj rá, hogy ne főzd túl, hogy a tészta ne essen szét.

    5

    A tojást verd fel, és egy kicsit öntsd a levesbe, hogy a tojás enyhén sűrítse a levest.

    A tojás nemcsak sűríti, hanem krémesebbé is teszi a levest, így igazán gazdag ízű lesz.

    6

    Tálald a levest friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége segít frissíteni a leves ízét, és szép színt ad a tálalásnak.