A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a sárgarépát és a zellert karikázd fel.
A zöldségeket apróra vágva könnyebben megpuhulnak a levesben.
Egy nagy lábasban hevíts olajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát üvegesre.
A fokhagymát gyorsan kell pirítani, hogy ne égjen meg, így fokozatosan add hozzá.
Add hozzá a sárgarépát, zellert, és a húsleves alaplét. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd 20-25 percig.
Ha szeretnéd, egy kis csipetnyi sót is adhatsz hozzá, hogy jobban kiemelje a zöldségek ízét.
A chuchvara tésztát készítsd el külön, majd add hozzá a leveshez, és főzd további 10-12 percig.
Ha házi tésztát használsz, figyelj rá, hogy ne főzd túl, hogy a tészta ne essen szét.
A tojást verd fel, és egy kicsit öntsd a levesbe, hogy a tojás enyhén sűrítse a levest.
A tojás nemcsak sűríti, hanem krémesebbé is teszi a levest, így igazán gazdag ízű lesz.
Tálald a levest friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissessége segít frissíteni a leves ízét, és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.