Chuchvara zöldségekkel aranybarnára sült tésztával

Chuchvara zöldségekkel

A chuchvara egy tradicionális kaukázusi étel, melyet általában húsos vagy zöldséges töltelékkel készítenek. Ez a változat a zöldségeket helyezi előtérbe, így könnyen vegetáriánus étellé válik. A tészta omlós, és tökéletesen illik a ropogós zöldségekhez. A chuchvara elkészítése gyors és egyszerű, ideális választás egy hétvégi étkezéshez vagy egy gyors vacsorához. A zöldségek gazdag íze és a tészta finom textúrája egyedi élményt nyújt minden falatban.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Búzaliszt
1 db Tojás
200 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
1 db Fehérrépa
100 g Zöldbab
1 db Hagyma
2 db Burgonya
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tészta elkészítéséhez a búzalisztet szitáld egy tálba. Üsd bele a tojást, adj hozzá sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Keverd addig, míg egy sima, rugalmas tésztát kapsz.

    A tésztát ne dolgozd túl, hogy ne legyen kemény. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.

    2

    A tésztát csomagold fóliába, és pihentesd 30 percig, hogy könnyebben tudj dolgozni vele.

    A tésztát hagyjuk pihenni, hogy jobban nyújtható legyen.

    3

    Közben készítsd elő a zöldségeket. A burgonyát és a fehérrépát hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A zöldbabot és a hagymát is aprítsd fel.

    A zöldségeket egyenletes méretű darabokra vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a felkockázott burgonyát, fehérrépát és zöldbabot. Sózd, borsozd, majd párold a zöldségeket 10-15 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek ne főjenek túl, hogy megőrizzék ropogós textúrájukat.

    5

    Amikor a zöldségek megpuhultak, tedd félre őket. Közben a tésztát nyújtsd ki 2-3 mm vastagra, majd szaggass belőle kis köröket egy pohárral vagy pogácsaszaggatóval.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon hozzá a felülethez.

    6

    Minden tésztakorong közepére tegyél egy kanál tölteléket, majd hajtsd félbe és nyomd össze a széleket, hogy jól lezáródjanak.

    A széleket finoman nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd ki a chuchvarákat aranybarnára, mindkét oldalukat 4-5 percig.

    Ne süsd túl a tésztát, hogy puha és omlós maradjon belül!

    8

    A kész chuchvarákat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálalás előtt szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissessége friss ízt ad a chuchvaráknak.