A tészta elkészítéséhez a búzalisztet szitáld egy tálba. Üsd bele a tojást, adj hozzá sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Keverd addig, míg egy sima, rugalmas tésztát kapsz.
A tésztát ne dolgozd túl, hogy ne legyen kemény. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.
A tésztát csomagold fóliába, és pihentesd 30 percig, hogy könnyebben tudj dolgozni vele.
A tésztát hagyjuk pihenni, hogy jobban nyújtható legyen.
Közben készítsd elő a zöldségeket. A burgonyát és a fehérrépát hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A zöldbabot és a hagymát is aprítsd fel.
A zöldségeket egyenletes méretű darabokra vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a felkockázott burgonyát, fehérrépát és zöldbabot. Sózd, borsozd, majd párold a zöldségeket 10-15 percig, amíg megpuhulnak.
A zöldségek ne főjenek túl, hogy megőrizzék ropogós textúrájukat.
Amikor a zöldségek megpuhultak, tedd félre őket. Közben a tésztát nyújtsd ki 2-3 mm vastagra, majd szaggass belőle kis köröket egy pohárral vagy pogácsaszaggatóval.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon hozzá a felülethez.
Minden tésztakorong közepére tegyél egy kanál tölteléket, majd hajtsd félbe és nyomd össze a széleket, hogy jól lezáródjanak.
A széleket finoman nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd ki a chuchvarákat aranybarnára, mindkét oldalukat 4-5 percig.
Ne süsd túl a tésztát, hogy puha és omlós maradjon belül!
A kész chuchvarákat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálalás előtt szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.
A petrezselyem frissessége friss ízt ad a chuchvaráknak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.