Chupe de cangrejo, rákos leves friss korianderrel tálalva

Chupe de cangrejo

A Chupe de cangrejo egy tradicionális perui étel, amely a tenger gyümölcseivel és gazdag tej alapú alaplével készül. Eredetileg a perui partvidékről származik, és népszerű étel a part menti közösségekben. Az étel gazdag ízvilágot kínál, amely a friss rák, a kukorica és a tej kombinációján alapul. A lime és a koriander hozzáadásával a leves friss, élénk ízű, és egy igazi perui ínycsiklandó élményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rák (friss vagy fagyasztott)
2 db Fehér burgonya
100 g Kukorica
500 ml Tej
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 ek. Koriander
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Pirospaprika
100 ml Tejszín
1 db Lime leve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük azzal, hogy a burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Egy fazékban forraljuk fel a burgonyát sós vízben, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonya gyorsabban megfő, ha kisebb darabokra vágod.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy nagy lábasban forró olajon megpirítjuk őket, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma és a fokhagyma pirítása segít kiemelni az étel ízét. Ne pirítsd túl, mert a fokhagyma megéghet.

    3

    A paradicsomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a pirított hagymához. Főzzük 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsom főzése közben az ízek szépen összeérnek.

    4

    Hozzáadjuk a rákot a paradicsomos keverékhez, és egy-két percig főzzük, hogy a rák átsüljön. Ha fagyasztott rákot használunk, előtte olvasszuk fel.

    A rák gyorsan kész van, ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor gumissá válhat.

    5

    Ezután hozzáadjuk a kukoricát, a tejet, és a pirospaprikát. Főzzük az egészet 5-10 percig, amíg az étel egybe forr.

    Ha szeretnéd gazdagítani az ízeket, egy kis szafranot is hozzáadhatsz a leveshez.

    6

    Amikor a leves elkészült, öntsük bele a tejszínt, és keverjük össze. Ízesítsük sóval, borssal, és adjunk hozzá lime levét, hogy friss ízt kapjunk.

    A lime frissessége remekül kiegészíti a gazdag rákos alapot.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és már kész is a finom, tápláló Chupe de cangrejo!

    A koriander frissessége és íze feldobja az ételt, ezért ne spórolj vele.