Chupe de locos, tálalva friss korianderrel

Chupe de locos

A Chupe de locos egy hagyományos chilei étel, amely a tenger gyümölcseinek gazdag ízvilágát és a kókusztejet ötvözi. Az étel a dél-amerikai konyha fontos részét képezi, és gyakran készítik ünnepi alkalmakra. A locos (chilean abalone) alapanyaga jellegzetes és egyedi, gazdag ízével és tápanyagaival kiemelkedik a tenger gyümölcsei között. Az étel friss korianderrel tálalva különleges, friss ízt ad, miközben a kókusztej és a zöldségek kellemesen gazdagítják az ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Locos (Chilean abalone)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Kókusztej
1 db Zöld paprika
2 db Sárgarépa
3 db Krumpli
1 tk. Fűszerpaprika
100 ml Vörösbor
1 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
750 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A locosokat tisztítsd meg, vágd kisebb darabokra, és tedd félre.

    Ha nem találsz friss locosot, használhatsz fagyasztott változatot is, de fontos, hogy alaposan felolvaszd.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a sárgarépát és a krumplit hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra.

    A sárgarépát és krumplit apróbb darabokra vágva gyorsabban megfőnek.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű, hanem csak amíg üvegesedik.

    4

    Add hozzá a zöld paprikát, a sárgarépát, a krumplit és a fűszerpaprikát. Keverd jól össze, majd öntsd fel vízzel.

    Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, kevesebb fűszerpaprikát is használhatsz.

    5

    Forrald fel a levest, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ne hagyd túl sokáig főzni a zöldségeket, mert elveszíthetik a friss ízüket.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a vörösbort. Sózd, borsozd, majd add hozzá a locos darabokat.

    A vörösbor gazdagítja az ízeket, de ha nem szeretnél alkoholt, használhatsz fehérbort vagy alaplevet.

    7

    Főzd további 10-15 percig, amíg a locos teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ne főzd túl a locost, mert könnyen megkeményedhet. A hal és a tenger gyümölcsei gyorsan megfőnek.

    8

    Tálald a levest friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze nagyszerűen kiegészíti a gazdag kókusztejes levest.