Churro cupcake, fahéjas cukorral díszítve

Churro cupcake

A churro cupcake egy fúziós desszert, amely a hagyományos churro édességet ötvözi a puha muffin textúrájával. A churro, amely egy klasszikus mexikói édesség, gyakran vanília és fahéj ízesítéssel készül, míg a muffinok puhasága és nedvessége igazán különlegessé teszi ezt a variációt. A Churro cupcake tökéletes választás, ha egy könnyed, de ínycsiklandó desszertre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Búzaliszt
150 g Cukor
2 db Tojás
100 g Olvasztott vaj
120 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
50 g Cukor (a tetejére)
1 tk. Fahéj (a tetejére)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Készíts elő egy muffin sütőformát, és helyezz bele muffin papírokat.

    A muffin papírok segítenek abban, hogy a cupcakes könnyen kiemelhetőek legyenek, és ne ragadjanak a formába.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót.

    Egyenletesen keverd össze a száraz hozzávalókat, hogy a sütőpor jól eloszoljon a tésztában, így biztosítva a megfelelő emelkedést.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olvasztott vajat, a tejet és a vaníliás cukrot. Keverd jól össze.

    A vaníliás cukor extra ízt ad a tésztának, de ha nincs otthon, vanília kivonatot is használhatsz.

    4

    A nedves hozzávalókat öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, hogy a cupcakes ne legyenek túl sűrűek, a túlkevert tészta tömör állagot eredményezhet.

    5

    Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, mindegyik formát körülbelül háromnegyedig.

    A muffin tésztát érdemes egy evőkanállal adagolni, hogy mindegyik egyenlő mennyiségű tésztát kapjon.

    6

    Süsd a muffinokat 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek, és a közepükre szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    Ha nem biztos a sütési időben, ellenőrizd a cupcakes-t egy fogpiszkálóval, hogy biztosan átsült-e.

    7

    Míg a cupcakes sülnek, készíts el egy fahéjas cukrot. A cukrot és a fahéjat keverd össze egy kis tálban.

    Ez a fahéjas cukor lesz a cupcakes tetején, amely ropogós, édes réteget ad a sütinek.

    8

    Miután a cupcakes készre sültek, hagyd őket kicsit hűlni, majd a még meleg muffinsütiket forgasd meg a fahéjas cukorban, hogy egy finom, ropogós héjat kapjanak.

    A még meleg muffinok felszívják a fahéjas cukrot, így extra finom, karamellizált réteget kapnak.

    9

    Tálald a churro cupcakes-t melegen, és élvezd a ropogós, édes ízt!