Churro karamell sziruppal, fahéjjal tálalva

Churro karamell

A churro egy hagyományos mexikói édesség, amelyet a spanyol hódítók hoztak magukkal, és azóta az egyik legkedveltebb utcai étel Mexikóban. A karamell és fahéj kombinációja különleges ízt ad a süteménynek, amit frissen, melegen a legfinomabb enni. A churro bármely alkalomra tökéletes desszert vagy snacket jelenthet, főleg, ha egy kis édességgel van tálalva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
50 g Cukor
1 cs. Sütőpor
0.5 tk.
250 ml Víz
30 g Olvasztott vaj
2 db Tojás
100 g Karamell szirup
3 ek. Cukrozott fahéj
500 ml Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban összekeverjük.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverjük el, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.

    2

    A vizet és az olvasztott vajat egy lábasban felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz.

    A vajat ne melegítsük túl, hogy a tészta könnyen összeálljon.

    3

    Miután a tészta egyenletesen elvegyült, a tojásokat egyenként hozzáadjuk, és jól elkeverjük.

    A tojásokat ne adjuk hozzá egyszerre, hanem egyenként, hogy a tészta sima és homogén legyen.

    4

    A tésztát egy habzsákba töltjük, majd egy felforrósított serpenyőben, bő olajban aranybarnára sütjük.

    Ne tegyük túl sűrűn a churrokat, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    A karamell szirupot egy kis edényben felforrósítjuk, és a sült churrokat beleforgatjuk, majd a fahéjas cukorral megszórjuk.

    A karamell szirupot ne forraljuk túl, mert akkor megkeményedik, és nem tudjuk jól használni.

    6

    Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a karamelles churrokat tálra helyezzük.

    A churrokat legjobb frissen fogyasztani, amikor még ropogósak.