Churro kókusz, friss kókuszreszelékkel és cukorral tálalva

Churro kókusz

A churro egy hagyományos mexikói édesség, amely kívül ropogós és belül puha. A kókuszos változat egy friss és egzotikus csavart ad ennek a klasszikus desszertnek. A churro kókuszreszelékkel készült verzió tökéletes alternatívát kínál azok számára, akik szeretik a kókuszos édességeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Cukor
100 g Kókuszreszelék
75 g Folyékony vaj
150 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
0.5 tk. Fekete bors
1 csipet
50 g Cukros kókuszreszelék a forgatáshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat és a tejet egy közepes lábasban melegítsük össze, amíg a vaj fel nem olvad.

    Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne forrjon fel, csak éppen elég meleg legyen ahhoz, hogy a vaj könnyen feloldódjon.

    2

    A lisztet, cukrot, kókuszreszeléket, sót és fekete borsot keverjük össze egy tálban.

    A keverékhez adhatunk egy kis vaníliás cukrot is, hogy fokozzuk az édesség ízét.

    3

    A vaj- és tejkeveréket adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd gyorsan keverjük össze, hogy egy sima tésztát kapjunk.

    Ne hagyjuk a tésztát túl sokáig keverni, hogy ne keményedjen meg. Ha túl ragadós lenne, adjunk hozzá egy kis extra lisztet.

    4

    A tésztát formázzuk hosszú, vékony hengerekké. Ha szükséges, enyhén lisztezett felületen dolgozhatunk.

    A churrokat nem kell túl vastagra formázni, hogy sütés közben ne szívjanak fel túl sok olajat.

    5

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat 180°C-ra, majd süssük meg a churrokat aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    Az olaj megfelelő hőmérséklete kulcsfontosságú, hogy a churro kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    6

    A frissen sült churrokat forgassuk meg cukros kókuszreszelékben, hogy a külsejük még finomabb legyen.

    Ha szeretnénk egy kis extra ízt adni, egy kevés fahéjat is keverhetünk a cukros kókuszreszelékhez.

    7

    Tálaljuk melegen, friss kókuszreszelékkel a tetején.

    Tálalás előtt még szórhatunk rá egy kis extra cukrot vagy csokoládéöntetet, hogy még édesebb legyen.