Egy lábosban forrald fel a vizet, a vajat, a cukrot és a sót, majd vedd le a tűzről.
Fontos, hogy a vaj teljesen felolvadjon a vízben, mielőtt a lisztet hozzáadnád.
Add hozzá a lisztet egy mozdulattal, majd keverd gyorsan, amíg a tészta össze nem áll és elválik az edény falától.
Ez a lépés kulcsfontosságú. A lisztet gyorsan kell belekeverni, és folyamatosan keverni, hogy ne csomósodjon. A tésztának simának és egyneműnek kell lennie.
Hagyd kicsit hűlni a tésztát, majd egyesével keverd hozzá a tojásokat, amíg sima és fényes masszát nem kapsz.
A tésztát nem szabad teljesen lehűteni, csak annyira, hogy a tojásokat ne főzze meg. A tojásokat egyesével kell hozzáadni, és alaposan elkeverni minden tojás után.
Töltsd a tésztát csillagcsőrös habzsákba, és melegítsd fel az olajat kb. 180°C-ra.
A csillagcsőr segít a churros jellegzetes formájának kialakításában. Ha nincs habzsákod, használhatsz egy erős zacskót, aminek a sarkát kivágod.
Nyomj kb. 10-15 cm hosszú rudakat az olajba, és süsd őket 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek. Sütés közben forgasd meg őket.
Ne zsúfold tele az olajat, mert akkor leesik a hőmérséklete. A churrosokat óvatosan forgasd meg, hogy egyenletesen süljenek.
Szedd ki a churrosokat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a churros nem lesz túl zsíros.
Forgasd meg a churrosokat fahéjas porcukorban, hogy bevonja őket.
A fahéjas porcukor adja a churros jellegzetes ízét. Készítheted el előre is.
Olvaszd meg az étcsokoládét a tejszínnel egy kis lábosban, hogy egy selymes csokoládészószt kapj.
A csokoládét és a tejszínt alacsony lángon olvaszd össze, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá egy kevés tejszínt.
Tálald a churrosokat melegen, csokoládészósszal mártogatva.
A churros a legfinomabb frissen, melegen, amikor még ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.