Churros tálalva

Churros

A churros Spanyolország egyik legismertebb édessége, amely világszerte népszerű lett. A sült tésztarudak fahéjas cukorba forgatva és csokoládéba mártogatva igazán ellenállhatatlan desszertet alkotnak. A churros története évszázadokra nyúlik vissza, és egyesek szerint az arab konyha hatására jelent meg Spanyolországban. A modern változatot gyakran reggelire fogyasztják forró csokoládéval, de bármely napszakban tökéletes csemege lehet. Ha szereted a ropogós édességeket, és valami igazán autentikus spanyol finomságot próbálnál ki, akkor ezt a receptet mindenképpen érdemes elkészítened. Könnyen elkészíthető, és garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Víz
50 g Vaj
20 g Kristálycukor
1 csipet
150 g Liszt
2 db Tojás
1000 ml Napraforgóolaj (sütéshez)
1 tk. Fahéj
50 g Porcukor
100 g Étcsokoládé (mártogatáshoz)
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábosban forrald fel a vizet, a vajat, a cukrot és a sót, majd vedd le a tűzről.

    Fontos, hogy a vaj teljesen felolvadjon a vízben, mielőtt a lisztet hozzáadnád.

    2

    Add hozzá a lisztet egy mozdulattal, majd keverd gyorsan, amíg a tészta össze nem áll és elválik az edény falától.

    Ez a lépés kulcsfontosságú. A lisztet gyorsan kell belekeverni, és folyamatosan keverni, hogy ne csomósodjon. A tésztának simának és egyneműnek kell lennie.

    3

    Hagyd kicsit hűlni a tésztát, majd egyesével keverd hozzá a tojásokat, amíg sima és fényes masszát nem kapsz.

    A tésztát nem szabad teljesen lehűteni, csak annyira, hogy a tojásokat ne főzze meg. A tojásokat egyesével kell hozzáadni, és alaposan elkeverni minden tojás után.

    4

    Töltsd a tésztát csillagcsőrös habzsákba, és melegítsd fel az olajat kb. 180°C-ra.

    A csillagcsőr segít a churros jellegzetes formájának kialakításában. Ha nincs habzsákod, használhatsz egy erős zacskót, aminek a sarkát kivágod.

    5

    Nyomj kb. 10-15 cm hosszú rudakat az olajba, és süsd őket 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek. Sütés közben forgasd meg őket.

    Ne zsúfold tele az olajat, mert akkor leesik a hőmérséklete. A churrosokat óvatosan forgasd meg, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    Szedd ki a churrosokat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a churros nem lesz túl zsíros.

    7

    Forgasd meg a churrosokat fahéjas porcukorban, hogy bevonja őket.

    A fahéjas porcukor adja a churros jellegzetes ízét. Készítheted el előre is.

    8

    Olvaszd meg az étcsokoládét a tejszínnel egy kis lábosban, hogy egy selymes csokoládészószt kapj.

    A csokoládét és a tejszínt alacsony lángon olvaszd össze, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá egy kevés tejszínt.

    9

    Tálald a churrosokat melegen, csokoládészósszal mártogatva.

    A churros a legfinomabb frissen, melegen, amikor még ropogós.