Churros mézzel, aranybarna churrosok mézes mártással tálalva

Churros mézzel

A churros, a spanyol gasztronómia egyik legismertebb édessége, hagyományosan csokoládéval fogyasztott finomság. A mézzel tálalt változat egy édes, selymes csavart ad ehhez a klasszikus desszerthez. A méz természetes édessége tökéletesen kiegészíti a fahéjas cukorral bevont churrosokat, amelyek kívül ropogósak, belül pedig puhák. Ez a variáció egy kis mediterrán hangulatot varázsol bármelyik otthonba, különösen alkalmas baráti összejövetelekhez vagy egy különleges uzsonnához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Víz
2 ek. Cukor
1 csipet
50 ml Olaj
1 db Tojás
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
150 g Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kisebb lábasban forrald fel a vizet a cukorral és a csipet sóval. Add hozzá az olajat, majd jól keverd össze.

    A forralás során figyelj rá, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben, így egyenletes lesz a tészta íze.

    2

    Amikor a víz felforrt, vedd le a tűzről, és egy mozdulattal öntsd bele a lisztet. Azonnal keverd addig, amíg egy sima, egynemű tésztát nem kapsz, ami elválik az edény falától.

    A gyors keverés segít megelőzni a csomók kialakulását.

    3

    Hagyd a tésztát langyosra hűlni, majd üsd bele a tojást, és keverd simára. A tészta állaga legyen fényes, de nem folyós.

    Fontos, hogy a tészta ne legyen túl forró a tojás hozzáadásakor, mert a tojás megfőhet és darabos lesz!

    4

    Töltsd a tésztát csillagcsöves nyomózsákba. Egy mély serpenyőben forrósíts olajat 180°C-ra, majd nyomj bele kb. 10 cm hosszú tésztacsíkokat.

    Mindig tartsd be az olajhőmérsékletet, így lesz kívül ropogós, belül pedig puha a churros.

    5

    Süsd a churrosokat aranybarnára, majd tedd papírtörlőre, hogy felitassa a felesleges olajat.

    Ne süss túl sok churrost egyszerre, hogy elkerüld a túlzsúfoltságot, így egyenletesen sülnek majd.

    6

    Egy tálban keverd össze a cukrot és a fahéjat, majd a még meleg churrosokat forgasd bele ebbe a keverékbe.

    A fahéjas cukor jobban rátapad a forró churrosokra, így érdemes még melegen beleforgatni.

    7

    A mézet enyhén melegítsd meg, hogy könnyen mártogatható legyen. Tálald a mézet egy kis tálkában a churrosok mellé.

    A meleg méz lágyabbá válik, így könnyebb beleforgatni a churrosokat.