Cider habbal elegánsan tálalva

Cider habbal

A cider, vagyis az almabor, az egyik legrégebbi erjesztett ital, amelyet már az ókori görögök és rómaiak is ismertek. Az alma erjesztése során keletkező természetes buborékok teszik ezt az italt frissítővé és könnyeddé. A habos cider modern csavart ad a hagyományos italhoz, hiszen a tojásfehérjéből készült hab nemcsak látványos, hanem selymes textúrát is kölcsönöz neki. Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint egy krémesen habzó cider, amely egyszerre melegítő és frissítő. A citrom enyhe savassága és a méz természetes édessége tökéletes egyensúlyt teremt, miközben a fahéj finom melegséget kölcsönöz az italnak. Ez az ital tökéletes választás ünnepi összejövetelekhez vagy egy kellemes esti kikapcsolódáshoz. A cider habosítása egy klasszikus mixológiai technika, amely a koktélkultúrában is gyakori. A tojásfehérje nemcsak textúrát ad az italnak, hanem az összetevők harmonikus elegyét is segíti. Ha még különlegesebb élményre vágysz, próbáld ki fahéjas cukorperemmel díszített pohárban!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
500 ml Alma cider
1 db Tojásfehérje
10 ml Méz
15 ml Friss citromlé
1 csipet Fahéj
4 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy shakerbe öntsd bele az alma cidert, a frissen facsart citromlevet és a mézet. Fontos, hogy a méz teljesen feloldódjon a folyadékban, ezért alaposan keverd össze, mielőtt a következő lépéshez lépsz.

    A méz oldódását segítheted, ha először egy kevés meleg vízben feloldod, majd ezt adod a ciderhez.

    2

    Add hozzá a tojásfehérjét a shakerhez. Ez adja majd az ital habos rétegét. Rázd erőteljesen 15-20 másodpercig szárazon (jég nélkül), hogy a tojásfehérje jól felhabosodjon.

    A száraz rázás azért fontos, mert így a tojásfehérje jobban felhabosodik. Győződj meg róla, hogy a tojás friss és jó minőségű.

    3

    Tegyél a shakerbe 4 jégkockát, és rázd további 10-15 másodpercig, hogy az ital lehűljön és megfelelő állagot kapjon.

    A jégkockák lehűtik az italt és segítenek a hab stabilizálásában.

    4

    Egy előhűtött pohárba szűrd le az italt, ügyelve arra, hogy a habos réteg a tetején maradjon. A szűréshez egy finom szűrőt is használhatsz a selymesebb textúra érdekében.

    Az előhűtött pohár segít, hogy az ital tovább hideg maradjon. A dupla szűrés még selymesebb textúrát eredményez.

    5

    A kész italt egy csipetnyi fahéjjal szórd meg a tetején, hogy még ízesebb és látványosabb legyen.

    A fahéj helyett használhatsz szerecsendiót vagy egy kevés reszelt narancshéjat is a még különlegesebb ízhatásért.

    6

    Azonnal tálald, és élvezd a krémes habbal koronázott cider különleges ízvilágát!

    A poharakat előhűtve tovább megőrizheted az ital hidegségét.