A babot áztasd be előző este hideg vízbe. Másnap öntsd le róla a vizet, majd tedd fel friss vízben főni a babérlevéllel együtt, és főzd kb. 1 órán át, amíg megpuhul.
A bab főzéséhez mindig használj friss hideg vizet, így kevésbé puffaszt.
Közben aprítsd fel a hagymát, sárgarépát, zellert és paprikát. Egy nagyobb lábasban hevíts olajat, majd dinszteld meg rajta először a hagymát, majd add hozzá a többi zöldséget is.
Ne kapjon színt a hagyma, csak legyen üveges – így marad meg a leves frissessége.
Ha a zöldségek félig megpuhultak, öntsd hozzá a paradicsomlevet, majd add hozzá a főtt babot (levével együtt). Öntsd fel a maradék vízzel.
Ha túl sűrű lenne, bátran hígítsd, de ne felejtsd újra ellenőrizni az ízesítést.
Sózd, borsozd, majd forrald fel, és lassú tűzön főzd további 30 percig, míg minden zöldség teljesen megfő.
A főzés utolsó 5 percében keverd bele az ecetet – ettől lesz savanykás és karakteres a ciorba.
Tálalás előtt szórd meg frissen aprított petrezselyemmel. Melegen kínáld, friss kenyérrel vagy hagymával.
Ha autentikus élményt szeretnél, füstölt húslevessel is készítheted – de ez a vegetáriánus verzió is rendkívül gazdag.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.