Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
A cukorszirup akkor jó, ha teljesen átlátszó. Ne hagyd, hogy karamellizálódjon!
Reszeld le a citrom héját, majd facsard ki a levét. Szűrd le, hogy eltávolítsd a magokat és a pépet.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér héj keserű lehet.
A cukorszirupot hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd keverd hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat.
Fontos, hogy a szirup teljesen kihűljön, mielőtt hozzáadod a citromlevet, különben elveszíti a frissességét.
Öntsük a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezzük a fagyasztóba.
A lapos edény azért fontos, hogy gyorsabban és egyenletesebben fagyjon meg a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés elengedhetetlen a tökéletes, jégkristályos állag eléréséhez. Ne hagyd ki!
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel.
Ha túl kemény a sorbet, tegyél egy pohár forró vizet a tálalókanálba, így könnyebben tudod adagolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.