Citrom sorbet házi készítésű frissítő desszert

Citrom sorbet

A citrom sorbet az egyik legősibb fagylaltszerű desszert, amelyet már az ókori Rómában is ismertek. A könnyű, frissítő édességet eredetileg hóval és gyümölcslével készítették, és azóta világszerte népszerű hűsítő desszert lett. A modern változatban a cukorszirup és a friss citromlé kombinációja tökéletes egyensúlyt teremt az édes és savanykás ízek között. Képzeld el, ahogy egy forró nyári napon egy kanál hideg citrom sorbet olvad el a szádban – igazi felfrissülés minden falatban!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Friss citromlé
300 ml Víz
150 g Kristálycukor
1 db Citromhéj
1 csipet
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    A cukorszirup akkor jó, ha teljesen átlátszó. Ne hagyd, hogy karamellizálódjon!

    2

    Reszeld le a citrom héját, majd facsard ki a levét. Szűrd le, hogy eltávolítsd a magokat és a pépet.

    A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér héj keserű lehet.

    3

    A cukorszirupot hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, majd keverd hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat.

    Fontos, hogy a szirup teljesen kihűljön, mielőtt hozzáadod a citromlevet, különben elveszíti a frissességét.

    4

    Öntsük a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezzük a fagyasztóba.

    A lapos edény azért fontos, hogy gyorsabban és egyenletesebben fagyjon meg a sorbet.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés elengedhetetlen a tökéletes, jégkristályos állag eléréséhez. Ne hagyd ki!

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel.

    Ha túl kemény a sorbet, tegyél egy pohár forró vizet a tálalókanálba, így könnyebben tudod adagolni.