Citromkrémes cupcake tálalva

Citromkrémes Cupcake

A citromos sütemények mindig üde és frissítő élményt nyújtanak, amely tökéletes választás tavaszi és nyári időszakra. A citromkrémes cupcake lágy, vaníliás tésztája és selymesen könnyű citromos krémje tökéletes harmóniában van egymással. Ez a sütemény egy igazi klasszikus, amely frissítően hat minden alkalomra. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy kevés lime reszelékkel vagy fehér csokoládéforgáccsal megszórva!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
180 g Cukor
1.5 tk. Sütőpor
0.5 tk.
120 g Vaj (puha)
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
50 ml Frissen facsart citromlé
1 tk. Reszelt citromhéj
200 g Porcukor
100 g Vaj (krémhez)
150 ml Tejszín (habtejszín)
30 ml Frissen facsart citromlé (krémhez)
1 tk. Reszelt citromhéj (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a tökéletes végeredményhez. Ha nincs papírkapszlid, használj szilikon muffin formát, vagy vajazd és lisztezd ki a hagyományosat.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és levegősebb legyen a tészta.

    3

    Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű.

    4

    Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, miközben lassan hozzáöntöd a tejet és a citromlevet. Keverd simára.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, hogy elkerüld a tészta kicsapódását. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.

    5

    Töltsd meg a muffin kapszlikat háromnegyedig a tésztával, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarnára nem sül.

    Ha túltöltöd a kapszlikat, a muffinok kifolyhatnak. A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá, és tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.

    6

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt a krémet rátennéd.

    Ha melegen krémezed, a krém megolvad és lefolyik.

    7

    A citromos krémhez verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, a vajat és a citromlevet.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. A vajat szobahőmérsékleten használd.

    8

    Töltsd habzsákba a citromkrémet, majd díszítsd a cupcake-ek tetejét.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy zárható zacskót, aminek a sarkát levágod.

    9

    Tálalás előtt szórd meg reszelt citromhéjjal a friss íz érdekében.

    A reszelt citromhéj nem csak szép, de még intenzívebbé teszi a citromos ízt.