Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a tökéletes végeredményhez. Ha nincs papírkapszlid, használj szilikon muffin formát, vagy vajazd és lisztezd ki a hagyományosat.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és levegősebb legyen a tészta.
Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű.
Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, miközben lassan hozzáöntöd a tejet és a citromlevet. Keverd simára.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, hogy elkerüld a tészta kicsapódását. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.
Töltsd meg a muffin kapszlikat háromnegyedig a tésztával, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarnára nem sül.
Ha túltöltöd a kapszlikat, a muffinok kifolyhatnak. A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rá, és tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt a krémet rátennéd.
Ha melegen krémezed, a krém megolvad és lefolyik.
A citromos krémhez verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, a vajat és a citromlevet.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. A vajat szobahőmérsékleten használd.
Töltsd habzsákba a citromkrémet, majd díszítsd a cupcake-ek tetejét.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy zárható zacskót, aminek a sarkát levágod.
Tálalás előtt szórd meg reszelt citromhéjjal a friss íz érdekében.
A reszelt citromhéj nem csak szép, de még intenzívebbé teszi a citromos ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.