Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, majd szórd meg liszttel.
A kuglófformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a tészta ne ragadjon le. Használhatsz zsemlemorzsát is a liszt helyett.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos lesz.
A tojásokat legalább 5 percig verd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
Olvaszd fel a vajat, és keverd hozzá a citromlevet, majd add hozzá a tojásos keverékhez.
A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. A citromlé kiemeli a kuglóf ízét.
Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd óvatosan keverd bele a reszelt almát.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, és óvatosan keverd, hogy ne törjön össze a hab. A reszelt almát nyomkodd ki, hogy ne legyen túl nedves a tészta.
Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.
A formát ne töltsd tele, mert a tészta megkelés közben kifolyhat.
Süsd a kuglófot 40-45 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.
A sütő ajtaját ne nyisd ki a sütés első felében, mert összeeshet a tészta. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Ha a kuglóf nem akar kijönni a formából, tegyél rá egy nedves konyharuhát néhány percre.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd almaszeletekkel és citromhéjjal.
A díszítéshez használhatsz kandírozott citromhéjat és porcukorral megszórt almaszeleteket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.