Citromos-almás kuglóf tálalva

Citromos-almás kuglóf

A citromos-almás kuglóf egy különleges desszert, amely a citrom üde ízét és az alma frissességét ötvözi. Ez a sütemény ideális választás egy kellemes délutáni uzsonnához vagy egy családi összejövetelhez. Az egyszerűen elkészíthető recept garantáltan mindenkit elvarázsol, és a vendégek kedvencévé válik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
150 g Kristálycukor
100 g Vaj
3 db Tojás
1 db Reszelt alma
1 db Reszelt citromhéj
50 ml Citromlé
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, majd szórd meg liszttel.

    A kuglófformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a tészta ne ragadjon le. Használhatsz zsemlemorzsát is a liszt helyett.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos lesz.

    A tojásokat legalább 5 percig verd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    4

    Olvaszd fel a vajat, és keverd hozzá a citromlevet, majd add hozzá a tojásos keverékhez.

    A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. A citromlé kiemeli a kuglóf ízét.

    5

    Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd óvatosan keverd bele a reszelt almát.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, és óvatosan keverd, hogy ne törjön össze a hab. A reszelt almát nyomkodd ki, hogy ne legyen túl nedves a tészta.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.

    A formát ne töltsd tele, mert a tészta megkelés közben kifolyhat.

    7

    Süsd a kuglófot 40-45 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.

    A sütő ajtaját ne nyisd ki a sütés első felében, mert összeeshet a tészta. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    Ha a kuglóf nem akar kijönni a formából, tegyél rá egy nedves konyharuhát néhány percre.

    9

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd almaszeletekkel és citromhéjjal.

    A díszítéshez használhatsz kandírozott citromhéjat és porcukorral megszórt almaszeleteket.