Citromos-banános muffin tálalva

Citromos-banános muffin

A citromos-banános muffin egy könnyed és gyümölcsös desszert, amely a banán természetes édességét és a citrom frissítő ízét ötvözi. Ez a muffin tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy baráti összejövetelre. Az egyszerűen elkészíthető recept mindenkit lenyűgöz, aki szereti a könnyed, ízletes süteményeket. Ideális választás azok számára, akik gyorsan és könnyen elkészíthető desszertet keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Kristálycukor
2 db Tojás
2 db Érett banán
2 ek. Citromlé
1 db Citromhéj
100 g Vaj
100 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffinformát papírkapszlikkal.

    Ha nincs papírkapszlid, vajazd ki és lisztezd meg a muffinformát.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljenek a muffinok.

    3

    Egy másik tálban pépesítsd a banánokat villával, és keverd hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat.

    A citromlé segít megőrizni a banán színét, és extra ízt ad a muffinoknak.

    4

    Olvaszd fel a vajat, és hagyd egy kicsit hűlni.

    A túl forró vaj megfőzheti a tojásokat a tésztában.

    5

    Verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos állagú lesz.

    A habosra vert tojások könnyebbé és levegősebbé teszik a muffinokat.

    6

    Add hozzá a tojásos keverékhez az olvasztott vajat és a tejet, majd keverd simára.

    A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak, a túlkeverés kemény muffinokat eredményez.

    7

    Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és végül forgasd bele a pépesített banánt. Ne keverd túl, hogy a muffin könnyű és puha maradjon.

    A túlkeverés glutént szabadít fel a lisztből, ami kemény muffinokat eredményez. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    8

    Oszd el a tésztát egyenletesen a muffinformákban, ügyelve arra, hogy mindegyik forma háromnegyedig legyen töltve.

    Ha túltöltöd a formákat, a muffinok kifolyhatnak sütés közben.

    9

    Süsd a muffinokat 18-20 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a muffinokra. Ha a tetejük aranybarna, és a beleszúrt tű tisztán jön ki, akkor készen vannak.

    10

    Hagyd a muffinokat 5 percig a formában hűlni, majd helyezd át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    A rácsra helyezés megakadályozza, hogy a muffinok alja bepárásodjon.