Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffinformát papírkapszlikkal.
Ha nincs papírkapszlid, vajazd ki és lisztezd meg a muffinformát.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljenek a muffinok.
Egy másik tálban pépesítsd a banánokat villával, és keverd hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat.
A citromlé segít megőrizni a banán színét, és extra ízt ad a muffinoknak.
Olvaszd fel a vajat, és hagyd egy kicsit hűlni.
A túl forró vaj megfőzheti a tojásokat a tésztában.
Verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos állagú lesz.
A habosra vert tojások könnyebbé és levegősebbé teszik a muffinokat.
Add hozzá a tojásos keverékhez az olvasztott vajat és a tejet, majd keverd simára.
A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak, a túlkeverés kemény muffinokat eredményez.
Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és végül forgasd bele a pépesített banánt. Ne keverd túl, hogy a muffin könnyű és puha maradjon.
A túlkeverés glutént szabadít fel a lisztből, ami kemény muffinokat eredményez. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Oszd el a tésztát egyenletesen a muffinformákban, ügyelve arra, hogy mindegyik forma háromnegyedig legyen töltve.
Ha túltöltöd a formákat, a muffinok kifolyhatnak sütés közben.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a muffinokra. Ha a tetejük aranybarna, és a beleszúrt tű tisztán jön ki, akkor készen vannak.
Hagyd a muffinokat 5 percig a formában hűlni, majd helyezd át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
A rácsra helyezés megakadályozza, hogy a muffinok alja bepárásodjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.