Citromos-diós kuglóf tálalva

Citromos-diós kuglóf

A citromos-diós kuglóf egy klasszikus sütemény, amely ötvözi a dió gazdag textúráját a citrom frissítő aromájával. Ez a recept ideális választás különleges alkalmakra vagy egy baráti összejövetelre. A kuglóf egyszerre omlós és lágy, amelyet a citrom és a dió harmóniája tesz igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Finomliszt
150 g Darált dió
150 g Kristálycukor
120 g Vaj
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
1 db Citromhéj
2 ek. Citromlé
150 ml Tej
30 g Porcukor a szóráshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a kuglófformát.

    A kivajazott formát szórd meg liszttel vagy darált dióval, így könnyebben kifordíthatod a kuglófot.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, darált diót, sütőport és a reszelt citromhéjat.

    A dió finomabb lesz, ha felhasználás előtt enyhén megpirítod egy serpenyőben vagy a sütőben.

    3

    A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd a citromlevet, és alaposan dolgozd össze.

    A vaj és a cukor habosra keverése nagyon fontos, mert ez adja a kuglóf könnyű szerkezetét.

    4

    Felváltva add hozzá a tejjel együtt a száraz hozzávalókat, és keverd simára a tésztát.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta ne csomósodjon össze. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.

    Érdemes a formát párszor az asztalhoz ütögetni, hogy a tészta egyenletesen elterüljön és a légbuborékok távozzanak.

    6

    Süsd a kuglófot 40-45 percig, amíg a beleszúrt tű tisztán kihúzható. Ne nyisd ki a sütőajtót az első 30 percben!

    Ha a kuglóf teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    7

    Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A hűtőrácsra téve a kuglóf alja nem fog bepárásodni.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy díszítheted darált dióval és citromszeletekkel.

    A porcukrot szitán keresztül szórd a kuglófra, hogy egyenletesebb legyen a bevonat.