Keverd össze a lisztet, a darált diót, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot egy nagy tálban.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a keverékben, amíg homogén állagot kapsz.
A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, hogy ne olvadjon meg a kezed melegétől. Ha túl meleg a vaj, a tészta ragacsos lesz.
Reszeld hozzá a citromhéjat, add hozzá a citromlevet és a tojást, majd gyúrd össze a tésztát.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet. A tésztát ne gyúrd túl, csak amíg összeáll, különben kemény lesz a linzer.
Csomagold a tésztát fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.
A hűtés segít a vajnak megszilárdulni, így a tészta könnyebben nyújtható lesz, és nem fog zsugorodni sütés közben. Ha van rá idő, akár hosszabb ideig is hűtheted.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőt előmelegítve biztosítod, hogy a linzerek egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzerek leragadjanak a tepsire.
Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második korong közepére vágj ki egy kisebb kört.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. A kiszaggatott formákat óvatosan helyezd a tepsire, mert könnyen szakadnak.
Helyezd a korongokat a tepsire, és süsd őket 10-12 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.
Figyeld a linzereket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Akkor jók, ha a széleik enyhén aranybarnák.
Hagyd a linzereket teljesen kihűlni, majd ragaszd össze egy sima és egy lyukas korongot citromlekvárral.
A linzereket teljesen hűtsd ki, mielőtt összeragasztod őket, különben a lekvár megolvad. Használj jó minőségű, sűrű citromlekvárt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.