Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát. Helyezz sütőpapírt az aljára, hogy ne ragadjon le a torta.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a tészta egyenletesen süljön meg. A sütőpapír használata megkönnyíti a torta kivételét a formából.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Ez lesz az alap száraz keveréked.
A száraz hozzávalók összekeverésével biztosítod, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a torta egyenletesen fog megemelkedni.
Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral. Add hozzá a mézet, majd egyenként keverd bele a tojásokat.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, mielőtt a következőt hozzáadnád.
Reszeld bele a citrom héját, és add hozzá a citromlevet. Ezzel biztosítod a friss, citrusos ízt.
A citrom héját csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű lehet. A citromlevet szűrd át, hogy ne kerüljenek bele magok.
Fokozatosan add hozzá a száraz keveréket és a tejet váltakozva, miközben folyamatosan kevered. Győződj meg róla, hogy sima tésztát kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat váltakozva add hozzá, kezdve és befejezve a szárazzal. Ez segít elkerülni a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 180 °C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta elkészült-e.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a tortára. Ha a teteje nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával. A tűpróbát a torta közepén végezd el.
Amíg a torta hűl, készítsd el a mázat: keverd össze a porcukrot és a citromlevet, hogy sima, folyékony mázat kapj.
A mázhoz használt porcukor legyen átszitálva, hogy ne legyenek benne csomók. A citromlevet fokozatosan add hozzá, hogy a máz ne legyen túl híg.
Amikor a torta kihűlt, öntsd rá a mázat, és egy spatulával egyenletesen oszlasd el. Hagyd megdermedni a mázat, mielőtt szeleteled.
A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt a mázat ráöntöd, különben a máz lefolyik. A máz dermedése eltarthat egy ideig, ezért légy türelmes.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.