Citromos sajttorta fagylalt tĂĄlalva

Citromos sajttorta fagylalt

A citromos sajttorta fagylalt a sajttorta Ă©s a nyĂĄri fagylalt tökĂ©letes ötvözete. A krĂ©msajt gazdag Ă­ze, a friss citrom ĂŒdĂ­tƑ savanykĂĄssĂĄga Ă©s a kekszmorzsa ropogĂłssĂĄga egyarĂĄnt felejthetetlen desszertĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. Egy kanĂĄl ebbƑl a fagylaltbĂłl garantĂĄltan feldobja a napodat!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g KrĂ©msajt
⭕ 250 ml Tejszín
⭕ 200 ml Tej
⭕ 120 g Kristálycukor
⭕ 50 ml Frissen facsart citromlĂ©
⭕ 1 db CitromhĂ©j (reszelt)
⭕ 4 db Tojássárgája
⭕ 5 ml Vaníliakivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 50 g Kekszmorzsa (sajttortaalaphoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lĂĄbosban melegĂ­tsd fel a tejet Ă©s a tejszĂ­nt közepes lĂĄngon, amĂ­g forrĂĄspont közeli ĂĄllapotba nem kerĂŒl. Ne hagyd felforrni!

    A tej Ă©s a tejszĂ­n keverĂ©kĂ©t Ă©rdemes idƑnkĂ©nt megkeverni, hogy ne Ă©gjen le az alja.

    2

    Egy kĂŒlön tĂĄlban keverd habosra a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄkat a cukorral, amĂ­g vilĂĄgosabb Ă©s krĂ©mesebb ĂĄllagĂș lesz.

    A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben hasznĂĄlj elektromos habverƑt. A tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄk akkor jĂłk, ha a habverƑ nyomĂĄt hagyjĂĄk a felĂŒleten.

    3

    Fokozatosan, folyamatos keverĂ©s mellett adj egy kevĂ©s meleg tejes keverĂ©ket a tojĂĄsos keverĂ©khez, hogy a hƑmĂ©rsĂ©klet kiegyenlĂ­tƑdjön Ă©s ne csapĂłdjanak ki a tojĂĄsok.

    Ez a temperĂĄlĂĄs kulcsfontossĂĄgĂș! Lassan adagold a forrĂł tejet, hogy a tojĂĄsok ne fƑjenek meg.

    4

    Öntsd vissza az egĂ©sz keverĂ©ket a lĂĄbosba, Ă©s alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten fƑzd folyamatos keverĂ©s mellett, amĂ­g besƱrƱsödik. Akkor jĂł, ha bevonja a fakanĂĄl hĂĄtuljĂĄt.

    Ne hagyd forrni a krĂ©met, mert kicsapĂłdhat! LegyĂ©l tĂŒrelmes, a lassĂș tƱz Ă©s a folyamatos keverĂ©s a titok.

    5

    Vedd le a tƱzrƑl, majd keverd hozzĂĄ a citromlevet, a reszelt citromhĂ©jat, a vanĂ­liakivonatot Ă©s egy csipet sĂłt. Hagyd teljesen kihƱlni.

    A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bƑl reszeld, a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.

    6

    Egy tålban keverd össze a krémsajtot, majd óvatosan dolgozd bele a kihƱlt citromos keveréket, hogy egyenletes, selymes ållagot kapj.

    A krĂ©msajtot Ă©rdemes elƑzƑleg szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hagyni, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.

    7

    Öntsd a keverĂ©ket egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s kĂ©szĂ­tsd el a fagylaltot a gĂ©p utasĂ­tĂĄsai szerint.

    Ha nincs fagylaltgéped, akkor öntsd egy fagyålló edénybe és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd åt villåval, hogy ne legyen jeges a végeredmény.

    8

    Amikor a fagylalt mĂĄr majdnem teljesen elkĂ©szĂŒlt, add hozzĂĄ a kekszmorzsĂĄt, hogy az igazi sajttorta textĂșrĂĄjĂĄt idĂ©zze meg.

    A kekszmorzsĂĄt Ă©rdemes durvĂĄra törni, hogy jobban Ă©rezhetƑ legyen a fagylaltban.

    9

    Tedd a kész fagylaltot egy zårható edénybe, és fagyaszd legalåbb 3 órån åt, hogy elérje a kívånt ållagot.

    A lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©ny segĂ­t megelƑzni a fagylalt jegesedĂ©sĂ©t.

    10

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen.

    Ha a fagylalt tĂșl kemĂ©ny, tedd a hƱtƑbe kb. 15 percre, mielƑtt kanalaznĂĄd.