Egy közepes lĂĄbosban melegĂtsd fel a tejet Ă©s a tejszĂnt közepes lĂĄngon, amĂg forrĂĄspont közeli ĂĄllapotba nem kerĂŒl. Ne hagyd felforrni!
A tej Ă©s a tejszĂn keverĂ©kĂ©t Ă©rdemes idĆnkĂ©nt megkeverni, hogy ne Ă©gjen le az alja.
Egy kĂŒlön tĂĄlban keverd habosra a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄkat a cukorral, amĂg vilĂĄgosabb Ă©s krĂ©mesebb ĂĄllagĂș lesz.
A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben hasznĂĄlj elektromos habverĆt. A tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄk akkor jĂłk, ha a habverĆ nyomĂĄt hagyjĂĄk a felĂŒleten.
Fokozatosan, folyamatos keverĂ©s mellett adj egy kevĂ©s meleg tejes keverĂ©ket a tojĂĄsos keverĂ©khez, hogy a hĆmĂ©rsĂ©klet kiegyenlĂtĆdjön Ă©s ne csapĂłdjanak ki a tojĂĄsok.
Ez a temperĂĄlĂĄs kulcsfontossĂĄgĂș! Lassan adagold a forrĂł tejet, hogy a tojĂĄsok ne fĆjenek meg.
Ăntsd vissza az egĂ©sz keverĂ©ket a lĂĄbosba, Ă©s alacsony hĆmĂ©rsĂ©kleten fĆzd folyamatos keverĂ©s mellett, amĂg besƱrƱsödik. Akkor jĂł, ha bevonja a fakanĂĄl hĂĄtuljĂĄt.
Ne hagyd forrni a krĂ©met, mert kicsapĂłdhat! LegyĂ©l tĂŒrelmes, a lassĂș tƱz Ă©s a folyamatos keverĂ©s a titok.
Vedd le a tƱzrĆl, majd keverd hozzĂĄ a citromlevet, a reszelt citromhĂ©jat, a vanĂliakivonatot Ă©s egy csipet sĂłt. Hagyd teljesen kihƱlni.
A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bĆl reszeld, a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.
Egy tålban keverd össze a krémsajtot, majd óvatosan dolgozd bele a kihƱlt citromos keveréket, hogy egyenletes, selymes ållagot kapj.
A krĂ©msajtot Ă©rdemes elĆzĆleg szobahĆmĂ©rsĂ©kleten hagyni, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
Ăntsd a keverĂ©ket egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s kĂ©szĂtsd el a fagylaltot a gĂ©p utasĂtĂĄsai szerint.
Ha nincs fagylaltgéped, akkor öntsd egy fagyålló edénybe és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd åt villåval, hogy ne legyen jeges a végeredmény.
Amikor a fagylalt mĂĄr majdnem teljesen elkĂ©szĂŒlt, add hozzĂĄ a kekszmorzsĂĄt, hogy az igazi sajttorta textĂșrĂĄjĂĄt idĂ©zze meg.
A kekszmorzsĂĄt Ă©rdemes durvĂĄra törni, hogy jobban Ă©rezhetĆ legyen a fagylaltban.
Tedd a kĂ©sz fagylaltot egy zĂĄrhatĂł edĂ©nybe, Ă©s fagyaszd legalĂĄbb 3 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy elĂ©rje a kĂvĂĄnt ĂĄllagot.
A lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©ny segĂt megelĆzni a fagylalt jegesedĂ©sĂ©t.
TĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd pĂĄr percig szobahĆmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen.
Ha a fagylalt tĂșl kemĂ©ny, tedd a hƱtĆbe kb. 15 percre, mielĆtt kanalaznĂĄd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.