Citromos-vaníliás linzer tálalva

Citromos-vaníliás linzer

A citromos-vaníliás linzer egy különleges és frissítő desszert, amely a citrom élénk ízét és a vanília lágy édességét ötvözi. Ez a sütemény ideális választás egy baráti összejövetelre vagy ünnepi alkalomra. A ropogós linzertészta és a krémes töltelék tökéletes harmóniában vannak, amely mindenkit elvarázsol. Egyszerűen elkészíthető, és garantáltan a család kedvence lesz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Vaj
50 g Porcukor
1 db Tojás
30 ml Citromlé
1 db Citromhéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet Csipet só
150 g Vaníliakrém

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót.

    A porcukrot érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók.

    2

    Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, mert így könnyebb morzsolni és a tészta is omlósabb lesz.

    3

    Keverd hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a tojást, majd gyúrd össze a tésztát. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre pihenni.

    Ne gyúrd túl a tésztát, csak amíg összeáll. A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzerek leragadjanak.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második kör közepébe vágj egy kisebb lyukat.

    Ha a tészta ragad, lisztezd be a nyújtófelületet és a nyújtófát. A kiszúrt formákat tedd hideg helyre (hűtőbe vagy fagyasztóba) 10-15 percre, mielőtt a tepsire helyezed őket, így sütés közben kevésbé fognak deformálódni.

    6

    Helyezd a tésztakorongokat a tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg világos aranybarnára sülnek.

    Figyeld a sütőt, mert a linzerek gyorsan megéghetnek.

    7

    Hagyd a linzereket teljesen kihűlni, majd kend meg a sima korongokat vaníliakrémmel, és ragaszd össze őket a lyukas korongokkal.

    A linzereknek teljesen ki kell hűlniük, mielőtt összeragasztod őket, különben a krém megolvad és elázik a tészta.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd vékony citromszeletekkel vagy vaníliarúddal.

    A porcukor szitálva szebben terül el a linzereken.