Citromos-zabpelyhes linzer tálalva

Citromos-zabpelyhes linzer

A citromos-zabpelyhes linzer egy modern csavar a hagyományos linzer süteményen. A zabpehely egészséges alternatívát kínál, míg a citrom frissességet és üde ízt ad. Ez a desszert kiválóan illik egy ünnepi asztalra, de akár hétköznapi édességként is megállja a helyét. A ropogós textúra és a citromlekvár savanykás-édes íze minden falatban élvezetet nyújt.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Finomliszt
100 g Zabpehely
80 g Porcukor
150 g Vaj
1 db Tojás
1 db Citromhéj
2 ek. Citromlé
100 g Citromlekvár
1 tk. Sütőpor
30 g Porcukor a szóráshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza a leragadást.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, zabpelyhet, porcukrot és sütőport.

    A zabpelyhet használhatod finomabbra őrölve is, így homogénebb lesz a tészta.

    3

    Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal, amíg morzsás állagot kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, így könnyebb morzsolni és omlósabb lesz a tészta.

    4

    Reszeld bele a citromhéjat, add hozzá a citromlevet és a tojást, majd gyúrd össze a tésztát homogénre.

    A citromhéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled. Csak a sárga részt reszeld, a fehér hártya keserű lehet. Ne gyúrd túl a tésztát, csak amíg összeáll.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát körülbelül 5 mm vastagra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második darabot lyukasra szúrj ki.

    Ha a tészta ragad, lisztezd be a nyújtófelületet és a nyújtófát. A kiszúrt formákat tedd hideg helyre (hűtőbe vagy fagyasztóba) 10-15 percre, mielőtt a tepsire helyezed őket, így sütés közben kevésbé fognak deformálódni.

    6

    Helyezd a formákat a tepsire, és süsd 12-15 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Figyeld a sütőt, mert a linzerek gyorsan megéghetnek. Akkor jók, ha az aljuk enyhén aranybarna.

    7

    Hűtsd ki a linzereket, majd kend meg a teljes darabokat citromlekvárral, és ragaszd össze a lyukas darabokkal.

    A linzereknek teljesen ki kell hűlniük, mielőtt összeragasztod őket, különben a lekvár megolvad és elázik a tészta. A lekvárt vékonyan kend a linzerekre, hogy ne folyjon ki.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, hogy még szebben mutassanak.

    A porcukor szitálva szebben terül el a linzereken.