Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza a leragadást.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, zabpelyhet, porcukrot és sütőport.
A zabpelyhet használhatod finomabbra őrölve is, így homogénebb lesz a tészta.
Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a száraz hozzávalókkal, amíg morzsás állagot kapsz.
A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, így könnyebb morzsolni és omlósabb lesz a tészta.
Reszeld bele a citromhéjat, add hozzá a citromlevet és a tojást, majd gyúrd össze a tésztát homogénre.
A citromhéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled. Csak a sárga részt reszeld, a fehér hártya keserű lehet. Ne gyúrd túl a tésztát, csak amíg összeáll.
Nyújtsd ki a tésztát körülbelül 5 mm vastagra, és szaggass belőle kör alakú formákat. Minden második darabot lyukasra szúrj ki.
Ha a tészta ragad, lisztezd be a nyújtófelületet és a nyújtófát. A kiszúrt formákat tedd hideg helyre (hűtőbe vagy fagyasztóba) 10-15 percre, mielőtt a tepsire helyezed őket, így sütés közben kevésbé fognak deformálódni.
Helyezd a formákat a tepsire, és süsd 12-15 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Figyeld a sütőt, mert a linzerek gyorsan megéghetnek. Akkor jók, ha az aljuk enyhén aranybarna.
Hűtsd ki a linzereket, majd kend meg a teljes darabokat citromlekvárral, és ragaszd össze a lyukas darabokkal.
A linzereknek teljesen ki kell hűlniük, mielőtt összeragasztod őket, különben a lekvár megolvad és elázik a tészta. A lekvárt vékonyan kend a linzerekre, hogy ne folyjon ki.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, hogy még szebben mutassanak.
A porcukor szitálva szebben terül el a linzereken.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.