Friss, aranybarna Clafoutis karamellel, tálalva

Clafoutis karamellel

A Clafoutis a francia konyha egyik klasszikus desszertje, amelyet eredetileg cseresznyével készítettek. Az idők során sokféle változata létezett, és a karamellás változat különösen gazdag és ínycsiklandó. A karamell gazdag édes íze tökéletesen illik a tészta puha textúrájához, amely egy igazán különleges desszertet eredményez. Ez a változat nemcsak a karamell kedvelőinek lesz kedvence, hanem minden édesszájúnak, aki valami igazán édesre vágyik. A karamell az ételben egy szép, ragacsos réteget alkot, amely fokozza a desszert élvezetét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 ml Tej
100 g Liszt
80 g Cukor
3 db Tojás
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
10 g Vaj a formához
100 g Karamell

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A karamellt olvaszd fel vízfürdőn vagy mikróban, hogy folyékony állagot kapj.

    Ha a karamell túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és sót.

    A lisztet szitálva keverd a többi hozzávalóhoz, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Add hozzá a 3 tojást és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrű a tészta, egy kevés tej hozzáadásával hígíthatod.

    4

    Öntsd a tésztát egy vajjal kikent sütőformába, és egyenletesen oszlasd el a karamellt a tészta tetején.

    A karamellt nem kell teljesen belekeverni, csak egyenetlenül rácsurgatva a tetejére.

    5

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen és egyenletesen süljön!

    6

    Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.

    A frissen sült Clafoutis karamellel a legfinomabb, de hidegen is ízletes desszert lesz belőle!