Friss, aranybarna Clafoutis körte szeletekkel, tálalva

Clafoutis körtével

A Clafoutis eredete Franciaország középső részéből, Limoges-ból származik. Eredetileg cseresznyével készítették, de a mai napig sokféle gyümölccsel variálható. A francia konyha egyik klasszikus desszertje, amely különösen a nyári hónapokban népszerű, mivel könnyen elkészíthető és friss gyümölcsökből készül. A Clafoutis titka a tésztájában rejlik: a tojások, tej és liszt keveréke adja meg a desszert gazdag, krémes textúráját. Ez a recept egy különleges, körtével készült változat, amely a nyári hangulatot idézi. Akár egy baráti összejövetelre, akár egy vasárnapi desszertnek is tökéletes választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Körte
100 g Liszt
80 g Cukor
300 ml Tej
3 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
10 g Vaj a formához

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A körtéket hámozd meg, vágd fel őket kisebb szeletekre, és tedd egy vajjal kikent, közepes méretű tálba.

    Ha a körte túl édes, a tészta is édesebb lesz, így ha kevésbé édesre szeretnéd, válassz savanykásabb körtét!

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és sót.

    A liszt keverésekor ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók, hogy a tészta sima maradjon.

    3

    Adj hozzá 3 tojást és a tejet. Használj egy habverőt vagy egy kézi mixer segítségével, hogy sima, homogén tésztát kapj.

    Ne habverj túl erősen, csak addig, amíg jól összekeveredik minden, így elkerülheted a túlzott habzást.

    4

    Öntsd a tésztát a körteszeletekre a tálba, és egyenletesen oszlasd el a tetején.

    Ha a tészta túl sűrű, egy kevés tej hozzáadásával hígíthatod, hogy könnyen eloszoljon a gyümölcsön.

    5

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen!

    6

    Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.

    A frissen sült Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is nagyon ízletes desszert lesz belőle!