Friss, aranybarna Clafoutis körte szeletekkel, tålalva

Clafoutis körtével

A Clafoutis eredete FranciaorszĂĄg közĂ©psƑ rĂ©szĂ©bƑl, Limoges-bĂłl szĂĄrmazik. Eredetileg cseresznyĂ©vel kĂ©szĂ­tettĂ©k, de a mai napig sokfĂ©le gyĂŒmölccsel variĂĄlhatĂł. A francia konyha egyik klasszikus desszertje, amely kĂŒlönösen a nyĂĄri hĂłnapokban nĂ©pszerƱ, mivel könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©s friss gyĂŒmölcsökbƑl kĂ©szĂŒl. A Clafoutis titka a tĂ©sztĂĄjĂĄban rejlik: a tojĂĄsok, tej Ă©s liszt keverĂ©ke adja meg a desszert gazdag, krĂ©mes textĂșrĂĄjĂĄt. Ez a recept egy kĂŒlönleges, körtĂ©vel kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat, amely a nyĂĄri hangulatot idĂ©zi. AkĂĄr egy barĂĄti összejövetelre, akĂĄr egy vasĂĄrnapi desszertnek is tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 4 db Körte
⭕ 100 g Liszt
⭕ 80 g Cukor
⭕ 300 ml Tej
⭕ 3 db Tojás
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 10 g Vaj a formához

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A körtĂ©ket hĂĄmozd meg, vĂĄgd fel Ƒket kisebb szeletekre, Ă©s tedd egy vajjal kikent, közepes mĂ©retƱ tĂĄlba.

    Ha a körte tĂșl Ă©des, a tĂ©szta is Ă©desebb lesz, Ă­gy ha kevĂ©sbĂ© Ă©desre szeretnĂ©d, vĂĄlassz savanykĂĄsabb körtĂ©t!

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot, vanĂ­liĂĄs cukrot, sĂŒtƑport Ă©s sĂłt.

    A liszt keverĂ©sekor ĂŒgyelj arra, hogy ne legyenek csomĂłk, hogy a tĂ©szta sima maradjon.

    3

    Adj hozzĂĄ 3 tojĂĄst Ă©s a tejet. HasznĂĄlj egy habverƑt vagy egy kĂ©zi mixer segĂ­tsĂ©gĂ©vel, hogy sima, homogĂ©n tĂ©sztĂĄt kapj.

    Ne habverj tĂșl erƑsen, csak addig, amĂ­g jĂłl összekeveredik minden, Ă­gy elkerĂŒlheted a tĂșlzott habzĂĄst.

    4

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a körteszeletekre a tĂĄlba, Ă©s egyenletesen oszlasd el a tetejĂ©n.

    Ha a tĂ©szta tĂșl sƱrƱ, egy kevĂ©s tej hozzĂĄadĂĄsĂĄval hĂ­gĂ­thatod, hogy könnyen eloszoljon a gyĂŒmölcsön.

    5

    SĂŒsd 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 40-45 percig, amĂ­g a teteje szĂ©pen megemelkedik Ă©s aranybarnĂĄra sĂŒl.

    Ne nyisd ki a sĂŒtƑt az elsƑ 30 percben, hogy a tĂ©szta szĂ©pen megemelkedjen!

    6

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, hagyd hƱlni pĂĄr percig, majd szĂłrd meg porcukorral a tetejĂ©t Ă©s tĂĄlald.

    A frissen sĂŒlt Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is nagyon Ă­zletes desszert lesz belƑle!