A kókuszreszeléket, cukrot, tejet és vizet tedd egy közepes méretű lábasba.
A kókuszreszeléket friss kókuszból is készítheted, de a boltban kapható reszelt kókusz is tökéletesen megfelel.
Keverd össze az összes hozzávalót, és tedd a lábast közepes lángra. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg a keverék besűrűsödik, és a cukor teljesen feloldódik.
Ha nem kevergeted folyamatosan, a keverék leéghet, ezért ügyelj arra, hogy ne hagyd magára a lábast.
Amikor a massza már jól sűrűsödik, add hozzá a vanília kivonatot és a citromlét. Keverd össze alaposan.
A citromlé segít kiemelni a kókusz édességét, és egy kellemes frissességet ad a desszertnek.
Tedd a cocadát egy szilikon formába vagy egy tálcára, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten. Amikor megszilárdul, vágd fel kis kockákra.
A cocada akkor a legfinomabb, ha teljesen lehűl, mert így könnyebben vágható és nem ragadós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.