Cocada vaníliával, kókuszos édesség friss kókuszreszelékkel

Cocada vaníliával

A cocada egy hagyományos dél-amerikai desszert, amely kókuszból, cukorból és tejből készül. Az eredeti recept a brazíliai konyhából származik, de azóta az egész világon elterjedt. A vanília hozzáadása egy különleges ízvilágot ad a cocadának, így még finomabbá válik. Ez a könnyed, de gazdag édesség tökéletes választás egy gyors, de ínycsiklandó desszerthez, amely mindenki kedvence lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
100 ml Tej
50 ml Víz
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókuszreszeléket, cukrot, tejet és vizet tedd egy közepes méretű lábasba.

    A kókuszreszeléket friss kókuszból is készítheted, de a boltban kapható reszelt kókusz is tökéletesen megfelel.

    2

    Keverd össze az összes hozzávalót, és tedd a lábast közepes lángra. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg a keverék besűrűsödik, és a cukor teljesen feloldódik.

    Ha nem kevergeted folyamatosan, a keverék leéghet, ezért ügyelj arra, hogy ne hagyd magára a lábast.

    3

    Amikor a massza már jól sűrűsödik, add hozzá a vanília kivonatot és a citromlét. Keverd össze alaposan.

    A citromlé segít kiemelni a kókusz édességét, és egy kellemes frissességet ad a desszertnek.

    4

    Tedd a cocadát egy szilikon formába vagy egy tálcára, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten. Amikor megszilárdul, vágd fel kis kockákra.

    A cocada akkor a legfinomabb, ha teljesen lehűl, mert így könnyebben vágható és nem ragadós.