Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Kevergesd gyakran, hogy a cukor ne égjen le az aljára.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.
A temperálás során lassan adagold a forró tejet a tojássárgájához, hogy ne főjenek meg.
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
Vigyázz, hogy ne forrald fel, mert a krém kicsapódhat.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és az eperpürét, majd hagyd teljesen kihűlni.
Az eperpürét friss vagy fagyasztott eperből is készítheted.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
Ha nincs fagylaltgéped, a keveréket tedd fagyasztóba, és 30 percenként keverd át villával, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez segít elkerülni a jégkristályok kialakulását.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A lapos edényben gyorsabban fagy meg a fagylalt.
Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a csokoládébevonatot.
A csokoládébevonathoz használj jó minőségű csokoládét és egy kevés kókuszolajat, hogy fényesebb és könnyebben kezelhető legyen.
Olvaszd fel az étcsokoládét és a fehér csokoládét külön-külön vízgőz felett, majd keverd hozzájuk egy-egy rész kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé könnyebben dermedjen és szép fényes legyen.
Minden ostyatölcsér belsejét vékonyan kend ki a fehér csokoládéval, majd tedd a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen.
A fehér csokoládé bevonat megakadályozza, hogy a tölcsér átázzon.
Töltsd meg a tölcséreket az epres fagylalttal, majd simítsd el a tetejét.
A tölcséreket érdemes egy pohárba állítani, hogy könnyebb legyen megtölteni.
A tetejét mártsd bele az olvasztott étcsokoládéba, majd díszítsd eper szeletekkel.
Az eper szeleteket érdemes előre elkészíteni, hogy kéznél legyenek.
Helyezd vissza a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
A fagyasztás segít, hogy az eper szeletek ne csússzanak le a csokoládéról.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy az ízek jobban kibontakozzanak.
Ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, mert a fagylalt megolvad. 5-10 perc elegendő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.