Cornetto Love fagylalt epres töltelékkel és ropogós csokoládé bevonattal tálalva

Cornetto Love

A Cornetto Love fagylalt az egyik legromantikusabb tölcséres jégkrém, amely az édes epret és a prémium csokoládét egyesíti. Az epres fagylalt és a roppanós csokoládé kontrasztja minden harapásnál különleges élményt nyújt. Ha szereted az epres csokoládés finomságokat, ezt a tölcséres fagylaltot mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 ml Tejszín
200 ml Tej
80 g Kristálycukor
5 ml Vanília kivonat
3 db Tojássárgája
150 g Eperpüré
100 g Étcsokoládé
100 g Fehér csokoládé
20 ml Kókuszolaj
6 db Ostyatölcsér
50 g Eper szeletek
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Kevergesd gyakran, hogy a cukor ne égjen le az aljára.

    2

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.

    A temperálás során lassan adagold a forró tejet a tojássárgájához, hogy ne főjenek meg.

    3

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Vigyázz, hogy ne forrald fel, mert a krém kicsapódhat.

    4

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és az eperpürét, majd hagyd teljesen kihűlni.

    Az eperpürét friss vagy fagyasztott eperből is készítheted.

    5

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Ha nincs fagylaltgéped, a keveréket tedd fagyasztóba, és 30 percenként keverd át villával, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez segít elkerülni a jégkristályok kialakulását.

    6

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A lapos edényben gyorsabban fagy meg a fagylalt.

    7

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a csokoládébevonatot.

    A csokoládébevonathoz használj jó minőségű csokoládét és egy kevés kókuszolajat, hogy fényesebb és könnyebben kezelhető legyen.

    8

    Olvaszd fel az étcsokoládét és a fehér csokoládét külön-külön vízgőz felett, majd keverd hozzájuk egy-egy rész kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé könnyebben dermedjen és szép fényes legyen.

    9

    Minden ostyatölcsér belsejét vékonyan kend ki a fehér csokoládéval, majd tedd a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen.

    A fehér csokoládé bevonat megakadályozza, hogy a tölcsér átázzon.

    10

    Töltsd meg a tölcséreket az epres fagylalttal, majd simítsd el a tetejét.

    A tölcséreket érdemes egy pohárba állítani, hogy könnyebb legyen megtölteni.

    11

    A tetejét mártsd bele az olvasztott étcsokoládéba, majd díszítsd eper szeletekkel.

    Az eper szeleteket érdemes előre elkészíteni, hogy kéznél legyenek.

    12

    Helyezd vissza a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    A fagyasztás segít, hogy az eper szeletek ne csússzanak le a csokoládéról.

    13

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy az ízek jobban kibontakozzanak.

    Ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, mert a fagylalt megolvad. 5-10 perc elegendő.