Cornish pasty halas töltelékkel, frissen kisült, ropogós tésztával

Cornish pasty halas töltelékkel

A Cornish pasty egy híres brit étel, amely Cornwallból származik, és a helyiek napi étkezései közé tartozott. A hagyományos változatban a pastyt hússal töltötték, de ma már számos változata létezik. A halas töltelékkel készült Cornish pasty ínycsiklandó alternatívát kínál a hagyományos változathoz, friss halat, zöldségeket és fűszereket kombinálva egy ínycsiklandó ételben. A tészta omlós és ropogós, míg a halas töltelék gazdag és ínycsiklandó.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Leveles tészta
300 g Fehér hal filé (pl. tőkehal)
2 db Krumpli
1 db Hagyma
100 g Zöldborsó
1 ek. Citromlé
1 tk.
1 csipet Bors
1 db Tojás a kenéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki 0,5 cm vastagságúra, és vágd 6 egyenlő kör alakú darabra. Ha szükséges, lisztezd meg a felületet, hogy ne ragadjon.

    A tésztát hűtsd le egy kicsit, hogy könnyebben tudj dolgozni vele. Ha túl meleg, könnyen eltörhet.

    2

    A krumplit hámozd meg, és vágd kis kockákra. A hagymát szintén apróra vágd fel.

    A krumplit kisebb kockákra vágva könnyebben megsül, és gyorsabban átveszi a többi ízt.

    3

    A halat darabold fel, és keverd össze a krumplival, hagymával és a zöldborsóval. Adj hozzá egy kevés citromlevet, sót és borsot.

    A halat ne pürésítsd, inkább darabolva tedd bele, hogy az ételben jól érezhető legyen a hal íze.

    4

    Minden tésztakorong közepére helyezz egy-egy evőkanál halas tölteléket. Hajtsd félbe a tésztát, és jól nyomd össze a széleit, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    A tészta széleit egy villával is lenyomhatod, hogy szép mintát adj neki.

    5

    A pastykat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg őket felvert tojással, hogy szép aranybarna legyen a tetejük.

    A tojáskenés nemcsak szép fényt ad, hanem segít abban, hogy a tészta ropogós legyen.

    6

    Előmelegített, 180°C-os sütőben süsd a pastykat 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak és a tészta ropogós lesz.

    Ha a sütője forró, ne hagyd túl sokáig, mert a tészta könnyen megéghet.

    7

    Miután a pastyk megsültek, hagyd őket egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    A Cornish pastyt frissen a legjobb fogyasztani, de akár hidegen is nagyon finom.