Cornish pasty sörös tésztával, gazdag marhahúsos töltelékkel, ropogós aranybarna színben

Cornish pasty sörös tésztával

A Cornish pasty egy hagyományos angol étel, amelynek gyökerei Cornwall régiójához vezethetők vissza. Az ételt a bányászok számára készítették, mivel könnyen magukkal vihették a munkába. Az étel alapja a gazdag húsos töltelék, amit leveles tésztába csomagolnak. A sörös tészta egy különleges, ínycsiklandó változatot ad ennek a klasszikus ételnek, amely egy ropogós, gazdag ízű tésztát eredményez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús
2 db Krumpli
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Sör
1 csomag Leveles tészta
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst apró kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A krumplit és a sárgarépát hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra.

    A hús vágása előtt célszerű a húst egy kicsit hűteni, hogy könnyebben darabolható legyen.

    2

    Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, és pirítsuk meg a marhahúst. Amikor a hús kezd pirulni, adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, majd főzzük tovább, amíg a hagyma üveges lesz.

    A hús és a hagyma fokozatos pirítása segít, hogy az étel gazdagabb ízű legyen.

    3

    Amikor a hús és a hagyma kész, adjuk hozzá a krumplit, sárgarépát, majd öntsük fel egy kevés sörrel. Keverjük össze, és főzzük közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 10-15 percig.

    A sör segít kiemelni a hús és zöldségek ízét, és egy kellemesen édeskés ízt ad az ételnek.

    4

    Ha a töltelék elkészült, hagyjuk kihűlni. Közben nyújtsuk ki a leveles tésztát, és vágjuk fel négy egyenlő részre.

    A tészta nyújtásánál ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, mert akkor könnyen elszakadhat a töltelék nehezebb darabjaitól.

    5

    Minden tésztadarabra helyezzünk egy adag tölteléket, majd hajtsuk félbe, és nyomjuk össze a széleit, hogy jól záródjon.

    A tészta széleit villával is összenyomhatjuk, hogy biztosan záródjon és ne jöjjön ki a töltelék.

    6

    A kész pasty-kat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és kenjük meg egy felvert tojással, hogy szép aranybarna színűek legyenek.

    A tojáskenés segít, hogy a tészta szép fényes és ropogós legyen a sütés során.

    7

    Előmelegített 200°C-os sütőben süssük 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha túl sűrűnek tűnik a töltelék, egy kevés sört adhatunk még hozzá, hogy elérjük a kívánt állagot.