Couscous citromlével, friss petrezselyemmel és mentával

Couscous citromlével

A couscous, amely észak-afrikai eredetű, számos módon elkészíthető. Ez a recept a mediterrán konyha ízeire épít, friss citrommal és fűszerekkel. A citromos couscous gyors, könnyen elkészíthető és remek választás köretként a legtöbb étel mellé. Az olívaolaj és a friss fűszerek finom ízvilágot adnak neki.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Couscous
250 ml Víz
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
2 ek. Friss citromlé
1 csokor Friss petrezselyem
1 csokor Friss menta (opcionális)
50 g Pörkölt mandula (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A couscous-t tedd egy nagy tálba.

    A couscous elkészítése rendkívül gyors, így ideális köret lehet bármilyen ételhez.

    2

    A vizet forrald fel, adj hozzá egy csipet sót és egy evőkanál olívaolajat. Öntsd rá a couscousra.

    Ha szeretnéd, adhatunk egy kis zöldségleves alapot a vízhez, hogy még ízesebb legyen a couscous.

    3

    Fedd le a tálat, és hagyd állni 5-10 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.

    Egy villával lazítsd meg a couscoust, hogy ne legyen ragadós, hanem könnyed és omlós maradjon.

    4

    Keverd bele a friss citromlevet, apróra vágott petrezselymet és mentát, ha használsz.

    A friss citromlé ad egy szép savanykás ízt, ami nagyon frissítő hatású. Ha szeretnél egy kis extra ropogósságot, pörkölt mandulát is adhatunk hozzá.

    5

    Tálald a couscoust melegen, vagy akár szobahőmérsékleten, mint hideg köretet.

    Ez a couscous remek kiegészítője lehet grillezett húsoknak vagy zöldségeknek.