Coxinha lime-mal, ropogós bundában, finom töltelékkel

Coxinha lime-mal

A Coxinha egy hagyományos brazil étel, amely eredetileg csirkehússal készült, és a brazil utcai ételek közé tartozik. A Coxinha lime-mal történő változata egy frissítő csavart ad, amely az autentikus receptet egy új, izgalmas ízvilággal gazdagítja. A friss lime és a csirkehús kombinációja tökéletesen illeszkedik a ropogós bundába, ami az egyik legismertebb brazil finomsággá teszi ezt az ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
300 g Főtt burgonya
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
250 g Liszt
200 ml Tej
2 ek. Vaj
1 tk. Citromlé
1 tk.
1 csipet Bors
100 g Zsemlemorzsa
2 db Tojás
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg, majd szedd le a csontjáról, és aprítsd fel kockákra. A főtt burgonyát is pürésítsd.

    A csirkehús fűszerezésére használhatsz sót, borsot és egy kis citromlevet, hogy friss ízt adjon.

    2

    A fokhagymát és a hagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg rajta a hagymákat és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma és hagyma pirítása gazdagítja az ízeket, és alapot ad a töltelékhez.

    3

    A pürésített burgonyát keverd össze a felaprított csirkehússal, majd add hozzá a fokhagymás-hagymás keveréket.

    A burgonya segít, hogy a töltelék könnyen formálható legyen, de ha túl sűrű, egy kevés tejjel lazíthatsz rajta.

    4

    Adjon hozzá sót, borsot, és egy teáskanál lime levet a keverékhez. Alaposan keverd össze.

    A lime frissítő ízt ad a tölteléknek, ami különlegesebbé teszi a Coxinhát.

    5

    A kész masszát formázd kis kúp alakú golyókká (a Coxinha tipikus formája), majd forgasd meg őket először lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

    A forma fontos a Coxinhában, próbáld meg a szép kúp alakot, hogy autentikus legyen.

    6

    A formázott Coxinhákat süsd ki forró olajban 5-6 perc alatt, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne túl zsúfoltan süsd, hogy minden oldal egyenletesen átsüljön és ropogós legyen.

    7

    Miután megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat lecsöpögtesd.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, hogy a Coxinha ropogós maradjon.