Crempog walesi palacsinta tálalva

Crempog

A Crempog, vagyis a walesi palacsinta, egy tradicionális walesi étel, amelyet már évszázadok óta készítenek családi összejöveteleken és különleges alkalmakra. Eltérően a klasszikus vékony palacsintától, ezek a palacsinták vastagabbak, gazdagabb ízvilágúak és sűrűbbek. Gyakran vajjal és mézzel tálalják, de lekvárral vagy sűrített tejjel is fogyaszthatók. Egy hideg reggelen nincs is jobb, mint egy frissen sült Crempog illata, amely betölti a konyhát. A tökéletes Crempog titka a megfelelő sűrűségű tészta és az egyenletes sütés, amely biztosítja a belül puha, kívül enyhén ropogós textúrát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
300 ml Tej
50 g Vaj
50 g Cukor
10 g Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot és egy csipet sót egy nagy tálban.

    A szitálás segít levegősebbé tenni a lisztet, és eltávolítja a csomókat, így a crempogok könnyebbek lesznek.

    2

    Olvaszd meg a vajat, majd hagyd kicsit hűlni.

    A túl forró vaj megfőzheti a tojásokat a tésztában.

    3

    Üsd bele a tojásokat a lisztes keverék közepébe, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered.

    A fokozatos adagolás segít megelőzni a csomók kialakulását.

    4

    Adj hozzá az olvasztott vajat, és keverd simára, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy lapos sütőlapot közepes lángon, és kenj meg egy kevés vajjal.

    A serpenyő legyen megfelelően forró, hogy a crempogok szépen megpiruljanak.

    6

    Egy evőkanálnyi tésztát kanalazz a serpenyőre, és formázz belőle kisebb, kör alakú palacsintákat.

    Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe egyszerre, mert akkor a crempogok nem sülnek meg egyenletesen.

    7

    Süsd a crempogokat kb. 2 percig, amíg az aljuk aranybarna lesz, majd egy spatulával fordítsd meg, és süsd további 1 percig.

    Ha a crempogok tetején buborékok jelennek meg, az azt jelzi, hogy ideje megfordítani.

    8

    Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és közben szükség szerint vajazd a serpenyőt.

    A kész crempogokat melegen tarthatod egy sütőben alacsony hőfokon.

    9

    Tálald a crempogokat vajjal, mézzel vagy lekvárral, ízlés szerint.

    Kínálhatod friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy joghurttal is.