Egy közepes méretű keverőtálba szitáld bele a lisztet, majd adj hozzá egy csipet sót.
A szitálás segít megelőzni a csomók kialakulását, és levegősebbé teszi a tésztát.
Üsd bele a tojásokat a liszt közepébe, és kezd el óvatosan összekeverni.
Érdemes a tojásokat először külön felverni, hogy könnyebben elkeveredjenek a liszttel.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A folyadékot lassan adagolva elkerülheted a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.
Adj hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd keverd simára a tésztát. Hagyd pihenni 20 percig, hogy a liszt teljesen felszívja a folyadékot.
Az olívaolaj rugalmasabbá teszi a tésztát és megakadályozza, hogy a palacsinták leragadjanak a serpenyőben. A pihentetés elengedhetetlen a tökéletes állag eléréséhez.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenj meg egy kevés vajjal.
A serpenyő legyen megfelelően forró, mielőtt elkezdenéd a sütést. A vaj segít megakadályozni a letapadást és finom ízt ad a palacsintáknak.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el vékonyan a serpenyő teljes felületén.
A tészta mennyisége függ a serpenyő méretétől. Próbálj meg egyenletesen eloszlatni a tésztát, hogy vékony palacsintákat kapj.
Süsd a crespelle-t körülbelül 1 percig, majd egy spatulával fordítsd meg, és süsd még 30 másodpercig a másik oldalán is.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha az alja már aranybarna és a teteje megszáradt.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tésztát megsütöd, és közben szükség szerint vajazd a serpenyőt.
A kész palacsintákat egymásra halmozhatod egy tányéron, és letakarhatod alufóliával, hogy melegen tartsd őket.
Tálald a crespelle-t édes vagy sós töltelékkel ízlés szerint, például ricottával, sonkával, vagy csokoládékrémmel.
A crespelle sokféleképpen tölthető és tálalható, így bátran kísérletezz a kedvenc ízeiddel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.