Crostata almával és fahéjjal, friss, rusztikus pite szeletek

Crostata almával és fahéjjal

A crostata egy klasszikus olasz desszert, amely egyszerű, de ínycsiklandó. Az almás fahéjas töltelék a pitében gazdag, édes és aromás, míg a tészta enyhén ropogós és gazdag vajban. Az almás crostata tökéletes választás minden évszakra, és különösen jól illik egy csésze teához vagy kávéhoz. Az egyszerű elkészítése és az ínycsiklandó íze miatt az olasz konyha egyik kedvenc desszertjévé vált.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
100 g Cukor
125 g Vaj
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
3 db Alma
2 tk. Fahéj
50 g Cukor (a töltelékhez)
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport és a csipet sót egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá a felkockázott vajat és a tojást, majd dolgozd össze, amíg egy rugalmas tésztát nem kapsz.

    A tészta ne legyen túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    2

    A tésztát csomagold be fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig.

    A pihentetett tészta könnyebben nyújtható lesz, így ne hagyd ki ezt a lépést!

    3

    Közben készítsd el a tölteléket: hámozd meg az almákat, majd vágd őket vékony szeletekre. Tedd egy tálba, és add hozzá a fahéjat, a cukrot és a citromlevet.

    A citromlé segít, hogy az alma ne barnuljon meg, és frissebb ízt ad a tölteléknek.

    4

    A pihentetett tésztát vedd ki a hűtőből, és nyújtsd ki egy lisztezett felületen. A tésztát egy piteformába vagy egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd.

    Ne aggódj, ha a tészta nem teljesen kör alakú, a crostata formája szándékosan rusztikus!

    5

    A tésztát töltsd meg az almás fahéjas keverékkel, és hajtsd fel a széleit úgy, hogy a töltelék egy része látszódjon. Ez adja meg a crostata jellegzetes rusztikus megjelenését.

    A tésztát kissé nyújtsd meg, hogy elég hely legyen a töltelék számára.

    6

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 35-40 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz, és az alma megpuhul.

    A sütemény akkor kész, ha a tészta szép aranyszínű, és az alma édes illata kezd eláradni a konyhában.

    7

    A süteményt hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald.

    A legjobb frissen, melegen, esetleg egy gombóc vaníliafagyival tálalni.