A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, hogy morzsás állagot kapjunk.
A vajat mindig hidegen használjuk, hogy a tészta könnyen dolgozható legyen.
Adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, amíg sima nem lesz.
Ne dolgozzuk túl a tésztát, különben kemény lesz.
Csomagoljuk a tésztát fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 30 percig.
A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen, és jobban megsüljön.
Miután a tészta pihent, nyújtsuk ki egy lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra, majd fektessük egy kerek sütőformába.
Ha nem rendelkezünk kerek formával, használhatunk egy kerek tányért a formázáshoz.
Kenjük meg a tészta közepét baracklekvárral, majd hajtsuk be a széleit, hogy egy szép peremet alkossunk.
A lekvár mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk, de ne tegyünk túl sokat, hogy a tészta ne ázzon át.
Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Ha szeretnénk, a tészta tetejét megkenhetjük egy felvert tojással, hogy szép fényt adjon neki.
Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.
Tálalás előtt egy kevés porcukrot szórhatunk a crostatára, hogy még szebbé tegyük.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.