Crostata klasszikus baracklekvárral, ropogós tésztával

Crostata klasszikus baracklekvárral

A Crostata egy hagyományos olasz sütemény, amelyet a mediterrán konyha kedvelt édességeként ismernek. A tészta ropogós, a lekvár gazdag ízű, és az egész sütemény a legfinomabb friss alapanyagokkal készül. A crostata különböző ízekben is készíthető, de a baracklekvár mindig a legnépszerűbb változat, mivel az édes és savanykás ízek tökéletes harmóniát alkotnak. Ezt a süteményt gyakran tálalják ünnepi étkezéseken vagy egy egyszerű délutáni tea kísérőjeként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
100 g Cukor
0.5 csipet Sóból
125 g Vaj
1 db Tojás
200 g Baracklekvár
1 cs. Vaníliás cukor
30 g Mandulaliszt (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, hogy morzsás állagot kapjunk.

    A vajat mindig hidegen használjuk, hogy a tészta könnyen dolgozható legyen.

    2

    Adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, amíg sima nem lesz.

    Ne dolgozzuk túl a tésztát, különben kemény lesz.

    3

    Csomagoljuk a tésztát fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 30 percig.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen, és jobban megsüljön.

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsuk ki egy lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra, majd fektessük egy kerek sütőformába.

    Ha nem rendelkezünk kerek formával, használhatunk egy kerek tányért a formázáshoz.

    5

    Kenjük meg a tészta közepét baracklekvárral, majd hajtsuk be a széleit, hogy egy szép peremet alkossunk.

    A lekvár mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk, de ne tegyünk túl sokat, hogy a tészta ne ázzon át.

    6

    Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

    Ha szeretnénk, a tészta tetejét megkenhetjük egy felvert tojással, hogy szép fényt adjon neki.

    7

    Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

    Tálalás előtt egy kevés porcukrot szórhatunk a crostatára, hogy még szebbé tegyük.