Crostata sós változatban sonkával, sajttal és bazsalikommal tálalva

Crostata sós változatban sonkával és sajttal

A crostata egy klasszikus olasz étel, amelyet gyakran készítenek édes és sós töltelékekkel egyaránt. A sós változat különösen népszerű, mivel a friss zöldségek, a gazdag sajt és a sonka remek kombinációját kínálja. Ez a változat tökéletes választás vacsorákhoz vagy akár egy gyors ebédhez. Az étel alapja a rusztikus, omlós tészta, amely bármilyen töltelékkel ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Friss leveles tészta
150 g Sonka
150 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
3 ek. Tejföl
1 tk.
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen, és egy piteformában vagy egy nagyobb sütőformában helyezd el.

    Ha a tészta túl ragadós, pihentesd egy kicsit a hűtőben, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    2

    A sonkát vágd apró darabokra, a mozzarellát pedig szintén szeleteld fel vékonyra. A fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágd.

    A sonkát a tészta aljára helyezve adhat egy kis sós, ínycsiklandó alapot a crostatának.

    3

    Egy tálban keverd össze a tojásokat, tejfölt, parmezán sajtot, sót és borsot, hogy sima krémes keveréket kapj.

    A tejföl gazdag, krémes állagot ad a tölteléknek, a parmezán pedig egy extra ízt biztosít.

    4

    A kész keveréket öntsd rá a tésztára, majd szórd rá a sonkát, mozzarellát, apróra vágott fokhagymát és bazsalikomot.

    A bazsalikom frissessége jól kiegészíti a sós összetevőket és kiemeli az ízeket.

    5

    A tésztát hajtsd be a szélein, hogy egy szép, rusztikus formát kapj.

    Ne aggódj a tökéletes formáért, a rusztikus megjelenés a crostata stílusa!

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a crostatát 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna és a sajt megolvad.

    Ha a tészta túl gyorsan barnul, fóliával takard le, hogy ne égjen meg.

    7

    Tálald melegen, és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A bazsalikom frissessége segít kiemelni a sós ízeket és szép kontrasztot ad a tésztának.