A leveles tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen, és egy piteformában vagy egy nagyobb sütőformában helyezd el.
Ha a tészta túl ragadós, pihentesd egy kicsit a hűtőben, hogy könnyebben dolgozhass vele.
A sonkát vágd apró darabokra, a mozzarellát pedig szintén szeleteld fel vékonyra. A fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágd.
A sonkát a tészta aljára helyezve adhat egy kis sós, ínycsiklandó alapot a crostatának.
Egy tálban keverd össze a tojásokat, tejfölt, parmezán sajtot, sót és borsot, hogy sima krémes keveréket kapj.
A tejföl gazdag, krémes állagot ad a tölteléknek, a parmezán pedig egy extra ízt biztosít.
A kész keveréket öntsd rá a tésztára, majd szórd rá a sonkát, mozzarellát, apróra vágott fokhagymát és bazsalikomot.
A bazsalikom frissessége jól kiegészíti a sós összetevőket és kiemeli az ízeket.
A tésztát hajtsd be a szélein, hogy egy szép, rusztikus formát kapj.
Ne aggódj a tökéletes formáért, a rusztikus megjelenés a crostata stílusa!
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a crostatát 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna és a sajt megolvad.
Ha a tészta túl gyorsan barnul, fóliával takard le, hogy ne égjen meg.
Tálald melegen, és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
A bazsalikom frissessége segít kiemelni a sós ízeket és szép kontrasztot ad a tésztának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.