A quinoát alaposan mosd át hideg vízben, majd főzd meg kétszeres mennyiségű sós vízben, amíg megpuhul (kb. 15 perc).
A quinoa átmosása segít eltávolítani a héjában található szaponinokat, ami keserű ízt adhat.
A sárgarépát, uborkát és lila káposztát vágd vékony csíkokra vagy reszeld le. Az avokádót szeleteld vékonyan.
A zöldségeket érdemes hasonló méretűre vágni, hogy esztétikusabban nézzen ki a tál.
Egy tálban keverd össze a tahinit, a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot, hogy krémes öntetet kapj.
Ha az öntet túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy citromlevet, hogy hígítsd.
Készítsd el a Buddha-tálakat: oszd el a főtt quinoát a tálak aljára, és rendezd el rajta az előkészített zöldségeket és a főtt csicseriborsót esztétikusan.
A tál összeállításakor törekedj a színek és textúrák változatosságára.
Locsold meg az öntettel a tál tartalmát, és szórd meg pirított szezámmaggal, ha használod.
A szezámmagot serpenyőben vagy sütőben pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz, hogy intenzívebb legyen az íze.
Tálald azonnal, vagy hűtsd be későbbi fogyasztásra. Kínálhatod önálló fogásként vagy könnyű ebédként.
Ha előre elkészíted a tálat, az avokádót csak tálalás előtt add hozzá, hogy ne barnuljon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.