Csicsókás brokkolikrémleves tálalva

Csicsókás brokkolikrémleves

A csicsókás brokkolikrémleves egy különleges és tápláló étel, amely a brokkoli friss ízét és a csicsóka enyhén édeskés, dióra emlékeztető ízét egyesíti. A leves tejszínnel gazdagodik, amely lágy, krémes textúrát ad neki. A csicsóka gazdag inulinban, ami segíti az emésztést, így nemcsak finom, hanem egészséges is. Ez a leves tökéletes választás egy gyors és tápláló étkezéshez, amely egy könnyed, de ínycsiklandó ebéd vagy vacsora lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Brokkoli
300 g Csicsóka
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tejszín
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a vöröshagymát és fokhagymát, majd aprítsd fel őket. A brokkolit szedd rózsáira, a csicsókát hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

    A csicsóka hámozásakor érdemes kesztyűt használni, mert a héja kissé ragacsos lehet.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserű ízt adhat a levesnek.

    3

    Add hozzá a felaprított csicsókát és brokkolit, majd pirítsd 5-7 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak.

    A pirítás segít kihozni a zöldségek ízét, de figyelj, hogy ne égjenek meg.

    4

    Öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd a levest 20-25 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Ha nincs zöldségalapleved, használhatsz vizet is, de az alaplével ízletesebb lesz a leves.

    5

    Miután a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsd a levest simára. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés alaplét, hogy a kívánt állagot elérd.

    A pürésítésnél vigyázz, hogy ne fröcsköljön a forró leves.

    6

    Öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, majd hagyd még 1-2 percig melegedni.

    A tejszínt óvatosan keverd a levesbe, és ne forrald, mert kicsapódhat.

    7

    Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, egy kis friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal díszítheted.

    A pirított kenyérkockák helyett használhatsz pirított tökmagot is.