Az ananászt hámozd meg, és vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.
A keményebb, éretlen ananász jobban bírja a pácolást, mint a túlérett.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele az ananászdarabokat.
A befőttesüveget érdemes kifőzni, hogy steril legyen, ezzel elkerülhető a romlás.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot és a chili pelyhet.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Az erős paprikát aprítsd fel, majd add a pácléhez. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paprika magjait eltávolítva csökkentheted a csípősséget.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor az ananászra öntöd.
A túl forró páclé megfőzheti az ananászt, ami nem kívánatos.
Öntsd a langyos páclevet az ananászra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha nem lepi el teljesen a páclé, súlyozd le az ananászt egy kisebb tányérral, hogy a lé alatt maradjon.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
A pácolási idő növelésével az ízek intenzívebbek lesznek. Akár egy hétig is érlelheted.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
Főételek mellé köretként, vagy akár magában is fogyaszthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.