Csípős savanyított ananász üvegben tálalva

Csípős ananász ecetes

A csípős savanyított ananász egy izgalmas és egzotikus fogás, amely az édes, savanyú és csípős ízek tökéletes harmóniáját nyújtja. Az ananász természetes édessége remekül kiegyensúlyozza az ecet savanyúságát, míg a chili és az erős paprika pikáns mélységet ad az ízének. A trópusi konyhákban már régóta alkalmazzák ezt a módszert, hogy még izgalmasabbá tegyék ezt a különleges gyümölcsöt. Ez a savanyúság remekül illik grillezett húsokhoz, sajtokhoz vagy akár gourmet salátákhoz is. Ha szereted az egzotikus és fűszeres ízeket, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss ananász
250 ml Fehérborecet
250 ml Víz
30 g Barnacukor
15 g
1 db Erős paprika
2 tk. Chilipehely
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
2 db Babérlevél
10 szem Fekete bors
1 tk. Mustármag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, és vágd kisebb darabokra vagy szeletekre.

    A keményebb, éretlen ananász jobban bírja a pácolást, mint a túlérett.

    2

    Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele az ananászdarabokat.

    A befőttesüveget érdemes kifőzni, hogy steril legyen, ezzel elkerülhető a romlás.

    3

    Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot és a chili pelyhet.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    4

    Az erős paprikát aprítsd fel, majd add a pácléhez. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paprika magjait eltávolítva csökkentheted a csípősséget.

    5

    Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor az ananászra öntöd.

    A túl forró páclé megfőzheti az ananászt, ami nem kívánatos.

    6

    Öntsd a langyos páclevet az ananászra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.

    Ha nem lepi el teljesen a páclé, súlyozd le az ananászt egy kisebb tányérral, hogy a lé alatt maradjon.

    7

    Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.

    A pácolási idő növelésével az ízek intenzívebbek lesznek. Akár egy hétig is érlelheted.

    8

    Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.

    Főételek mellé köretként, vagy akár magában is fogyaszthatod.