Csípős csirkés rizs tálalva

Csípős csirkés rizs

A csípős csirkés rizs egy népszerű ázsiai étel, amelyet a csípős és umami ízek tökéletes egyensúlya tesz különlegessé. Az ázsiai konyhában gyakran használnak szójaszószt és gochujangot, hogy mély és gazdag ízvilágot érjenek el. Ez az étel nemcsak gyorsan elkészíthető, de rendkívül laktató és ízletes is. Az intenzív csípős és sós ízek a rizs semleges karakterével harmonizálnak, miközben a pirított fokhagyma és gyömbér még inkább kiemeli az ázsiai fűszerek gazdagságát. Ha szereted az erőteljes, karakteres ízeket, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Főtt rizs
300 g Csirkemell
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Gochujang (koreai csípős paszta)
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Szezámmag
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: vágd fel a csirkemellet apró kockákra, aprítsd a fokhagymát és a gyömbért, valamint vágd fel a zöldhagymát.

    A csirkemellet érdemes kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágni, hogy egyenletesen átsüljön.

    2

    Egy serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat közepes lángon, majd add hozzá a csirkemellet. Pirítsd 4-5 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne tegyél túl sok csirkemellet a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat és nem fog szépen pirulni.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd össze, és pirítsd további 1 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt és a gochujangot, majd keverd össze, hogy a csirkemell egyenletesen bevonódjon a szószban.

    A gochujang egy koreai csilipaszta, ha nem kapsz, helyettesítheted más csípős szósszal, vagy egy kis csiliporral.

    5

    Add hozzá a főtt rizst, és alaposan keverd össze, hogy minden szem rizs felszívja a fűszeres, csípős szószt.

    A rizst villával lazítsd fel, mielőtt a serpenyőbe teszed.

    6

    Csorgass rá egy evőkanál szezámolajat, majd pirítsd további 2-3 percig közepes lángon.

    A szezámolaj extra ízt és aromát ad az ételnek.

    7

    Tálalás előtt szórd meg apróra vágott zöldhagymával és szezámmaggal a még intenzívebb ízért és ropogós textúráért.

    A szezámmagot előtte meg is piríthatod, hogy még intenzívebb legyen az íze.