Mosd meg alaposan a görögdinnye héját, majd hámozd le a zöld külső réteget, hogy csak a fehér és halvány rózsaszín részek maradjanak meg. Vágd kis kockákra vagy csíkokra.
A külső zöld réteg eltávolítása fontos, mert keserű lehet.
Sterilizáld a befőttesüvegeket és a fedőket forró vízben 10 percig, majd hagyd őket megszáradni.
A sterilizálás megelőzi a penészedést és a romlást.
Helyezd a görögdinnyehéj darabokat az üvegekbe, és oszd el egyenletesen a fokhagymát, a mustármagot, a fekete borsot, a felaprított csilipaprikát és a gyömbért.
A fűszereket egyenletesen oszd el, hogy minden falat ízletes legyen.
Egy közepes lábasban forrald össze az ecetet, a vizet, a sót és a cukrot, amíg teljesen feloldódnak.
Kóstold meg a páclevet és állítsd be az ízeket a saját ízlésednek megfelelően.
Öntsd a forró ecetes levet az üvegekbe úgy, hogy teljesen ellepje a görögdinnyehéjat. Hagyj körülbelül 1 cm helyet az üveg tetején.
A forró lé segít a görögdinnyehéj puhításában és a fűszerek ízének kibontakozásában.
Zárd le az üvegeket, majd hagyd őket szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd a hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés előtt hagyd teljesen kihűlni, hogy elkerüld a páralecsapódást az üvegben.
A savanyított csípős görögdinnyehéj 1 hét után éri el a legjobb ízét, de már 2-3 nap után is fogyasztható.
Minél tovább áll, annál jobban átveszi a fűszerek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.