A friss gyömbért hámozd meg és reszeld le finomra.
A gyömbért egy kanállal is meghámozhatod, így kevesebb vész kárba.
A chilit vágd fel apróra, és távolítsd el a magjait, hogy ne legyen túl csípős.
Ha szereted a csípőset, hagyj benne néhány magot, vagy használj erősebb chili fajtát.
Egy tálban keverd össze a tequilát, a reszelt gyömbért, a felaprított chilit, a citromlevet, a mézet, a szójaszószt, a sót és a borsot.
A méz helyett használhatsz agavé szirupot is.
Jól keverd össze, hogy az összes hozzávaló teljesen eloszoljon.
Használhatsz egy habverőt a jobb elkeveréshez.
Hagyd a szószt állni 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze.
Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tésztákhoz.
A szósz hűtőben tárolva több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.