Csípős gyömbéres tequilás szósz tálalva

Csípős gyömbéres tequilás szósz

A csípős gyömbéres tequilás szósz egy igazán egyedülálló mártás, amely a tequila erős ízét és a gyömbér csípősségét egyesíti a friss lime és a méz édességével. Ez a szósz különösen jól illik grillezett húsokhoz, zöldségekhez, de akár tésztákhoz is használható. A tequila és a gyömbér egyensúlya remek ízharmóniát alkot, miközben a chili igazi csípősséget ad hozzá. Az elkészítés titka, hogy minden hozzávalót alaposan összekeverjünk, és hagyjuk pihenni egy kicsit, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 ml tequila
1 tk. friss gyömbér
2 db friss chili
1 tk. citromlé
1 ek. méz
2 ek. szójaszósz
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss gyömbért hámozd meg és reszeld le finomra.

    A gyömbért egy kanállal is meghámozhatod, így kevesebb vész kárba.

    2

    A chilit vágd fel apróra, és távolítsd el a magjait, hogy ne legyen túl csípős.

    Ha szereted a csípőset, hagyj benne néhány magot, vagy használj erősebb chili fajtát.

    3

    Egy tálban keverd össze a tequilát, a reszelt gyömbért, a felaprított chilit, a citromlevet, a mézet, a szójaszószt, a sót és a borsot.

    A méz helyett használhatsz agavé szirupot is.

    4

    Jól keverd össze, hogy az összes hozzávaló teljesen eloszoljon.

    Használhatsz egy habverőt a jobb elkeveréshez.

    5

    Hagyd a szószt állni 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze.

    6

    Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tésztákhoz.

    A szósz hűtőben tárolva több napig is eláll.