A csirkemellet vágd vékony csíkokra, majd olívaolajjal, fokhagymaporral, füstölt paprikával, oregánóval, chilipehellyel és őrölt chilivel pácoljuk be. Hagyjuk állni legalább 20 percet. Tipp: Aki nagyon csípősen szereti, duplázhatja a chilit!
A pácolási időt növelheted akár több órára is, vagy egy éjszakára a hűtőben, hogy az ízek jobban átjárják a húst. A csirkemell helyett használhatsz csirkecomb filét is, ami szaftosabb marad sütés közben.
Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a húst 6-8 perc alatt, míg szaftos, de ropogós szélekkel elkészül. Figyelj rá, hogy ne száradjon ki.
A húst magas hőfokon süsd, hogy gyorsan kérgesedjen, és belül szaftos maradjon. Ha túl sok húst teszel a serpenyőbe egyszerre, a hőmérséklet leesik, és a hús párolódni kezd.
A krumplit vágd hasábokra, és süsd aranybarnára sütőben vagy bő olajban. Tipp: Egy kevés füstölt paprika vagy chilipehely a krumplira is mehet, ha még több ízt szeretnél.
A krumplit sütés előtt áztasd hideg vízben legalább 30 percig, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt. Így ropogósabb lesz a végeredmény. A sütőt előmelegítsd, mielőtt beteszed a krumplit.
Készítsd el a salátát: salátalevelet tépkedj kisebb darabokra, paradicsomot és uborkát karikázz, a hagymát vékonyra szeleteld.
A salátaleveleket mosd meg alaposan, és szárítsd meg salátacentrifugával, hogy ne legyen vizes. A zöldségeket tálalás előtt közvetlenül szeleteld fel, hogy frissek maradjanak.
A tzatzikit görög joghurtból, zúzott fokhagymából, egy kevés chili szósszal, sóval és borssal keverd össze. Hűtve tálald, így krémesebb és frissebb lesz.
A tzatzikibe reszelhetsz egy kis uborkát is, de előtte nyomkodd ki a levét, hogy ne hígítsa fel a szószt. A tzatzikit legalább 30 percig hűtsd a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Tálald a sült csirkecsíkokat a krumpli és saláta mellé, a tányér szélén a csípős tzatzikivel. Tipp: Díszítheted egy kevés chilipehellyel, de csak ha bírjátok a tüzet!
A gyrost pitában is tálalhatod, vagy tortillába tekerve. Kínálhatsz mellé extra chili szószt is azoknak, akik még több csípősségre vágynak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.