CsĂ­pƑs kakukkfƱ ecetes tĂĄlalva

CsĂ­pƑs kakukkfƱ ecetes

A csĂ­pƑs kakukkfƱ ecetes egy izgalmas Ă©s frissĂ­tƑ kiegĂ©szĂ­tƑ, amelyet a mediterrĂĄn konyha inspirĂĄlt. A kakukkfĂŒvet gyakran hasznĂĄljĂĄk ecetes savanyĂșsĂĄgokhoz, mivel frissessĂ©ge Ă©s Ă©lĂ©nk Ă­ze kiemeli a fƱszeres Ă©s Ă©des összetevƑket. Ebben a receptben a chili Ă©s a fokhagyma ad egy kis extra intenzitĂĄst az Ă­zekhez. Ez a savanyĂșsĂĄg kivĂĄlĂłan illik grillezett hĂșsokhoz, sĂŒlt zöldsĂ©gekhez Ă©s mĂ©g frissĂ­tƑ italokhoz is. A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben hagyd pihenni legalĂĄbb egy napot a hƱtƑben, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, Ă©s egy igazĂĄn gazdag, fƱszeres Ă­zĂ©lmĂ©nyt kapj!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
85 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 50 g Friss kakukkfƱ ĂĄgak
⭕ 100 ml FehĂ©rborecet
⭕ 100 ml Víz
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 5 g Só
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 db EgĂ©sz fekete bors
⭕ 1 db Friss chili
⭕ 2 g Chilipehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a friss kakukkfƱ ågakat hideg víz alatt, majd csepegtesd le, hogy ne maradjon rajtuk víz.

    A kakukkfƱ alapos mosĂĄsa eltĂĄvolĂ­tja a szennyezƑdĂ©seket Ă©s a rovarokat.

    2

    A friss chilit vågd apróra, a fokhagymåt håmozd meg és vågd félbe.

    A chili mennyisĂ©gĂ©t a kĂ­vĂĄnt csĂ­pƑssĂ©ghez igazĂ­tsd. A fokhagymĂĄt szeletelheted is, ha erƑsebb Ă­zt szeretnĂ©l.

    3

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes långon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs Ă©desĂ­tƑszert is, pĂ©ldĂĄul cukrot vagy agavĂ© szirupot.

    4

    Az egész fekete borsot enyhén törj meg egy kés lapjåval, hogy jobban kiadja az ízét.

    A frissen tört bors intenzĂ­vebb Ă­zt ad, mint az Ƒrölt bors.

    5

    Egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe helyezd a kakukkfƱ ĂĄgakat, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, az összetört borsot, az aprĂłra vĂĄgott chilit Ă©s a chili pelyhet.

    Az ĂŒveget alaposan mosd ki Ă©s szĂĄrĂ­tsd meg, hogy elkerĂŒld a penĂ©szedĂ©st.

    6

    Öntsd rĂĄ a forrĂł ecetes levet a kakukkfƱre, majd egy kanĂĄllal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadĂ©k.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a kakukkfƱ teljesen ellepve van a lĂ©vel, hogy egyenletesen savanyodjon.

    7

    Hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hƱlni az ĂŒveget körĂŒlbelĂŒl 30 percig, majd zĂĄrd le Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra az Ă­zek összeĂ©rĂ©sĂ©hez.

    MinĂ©l tovĂĄbb ĂĄll a hƱtƑben, annĂĄl jobban összeĂ©rnek az Ă­zek.

    8

    A csĂ­pƑs kakukkfƱ ecetes Ă­zesĂ­tĂ©st hasznĂĄlhatod grillezett hĂșsokhoz, salĂĄtĂĄkhoz vagy frissĂ­tƑ italokhoz. HƱtƑben tĂĄrolva 2-3 hĂ©tig elĂĄll.

    A kakukkfƱ ecetes ízesítést kísérletezheted mås fƱszerekkel is, példåul rozmaringgal vagy zsålyåval.