CsĂ­pƑs ecetes savanyĂ­tott kaliforniai paprika ĂŒvegben

CsípƑs kaliforniai paprika ecetes

A csĂ­pƑs ecetes savanyĂ­tott kaliforniai paprika egy izgalmas Ă©s intenzĂ­v Ă­zvilĂĄgĂș savanyĂșsĂĄg, amely a jalapeño Ă©s chili paprika erejĂ©vel ad extra karaktert az Ă©telnek. A paprika termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge tökĂ©letes egyensĂșlyba kerĂŒl a tĂŒzes Ă©s ecetes pĂĄclĂ©vel, Ă­gy garantĂĄltan kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. A hĂĄzi savanyĂ­tĂĄs remek mĂłdja annak, hogy szezonĂĄlis zöldsĂ©geket tartĂłsĂ­tsunk, Ă©s egyedi, pikĂĄns köreteket kĂ©szĂ­tsĂŒnk. Ez a recept ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs szendvicsekhez, grillezett hĂșsokhoz vagy akĂĄr önĂĄllĂł savanyĂșsĂĄgkĂ©nt is fogyaszthatĂł. Ha szereted az erƑteljes Ă©s karakteres Ă­zeket, ezt a receptet mindenkĂ©ppen prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Kaliforniai paprika (piros, sĂĄrga, zöld)
⭕ 500 ml Víz
⭕ 250 ml FehĂ©r ecet
⭕ 20 g Só
⭕ 30 g Barnacukor
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 1 tk. Feketebors
⭕ 1 tk. Mustármag
⭕ 1 ek. Kapor
⭕ 3 db Szárított chili paprika
⭕ 2 db Friss jalapeño paprika
⭕ 1 tk. KömĂ©nymag
⭕ 1 tk. Koriandermag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kaliforniai paprikåkat alaposan mosd meg, vågd félbe, és tåvolítsd el a maghåzat. Szeleteld vékony csíkokra vagy kockåkra.

    Ha a paprikĂĄk hĂ©ja vastag, hĂĄmozĂłval vĂ©konyan lehĂșzhatod, hogy könnyebben szĂ­vjĂĄk be a savanyĂ­tĂł levet.

    2

    Egy sterilizĂĄlt ĂŒvegbe helyezd el a paprikacsĂ­kokat, a vĂ©konyra szeletelt fokhagymagerezdeket, a babĂ©rlevelet, a szĂĄrĂ­tott chili paprikĂĄt Ă©s a felkarikĂĄzott jalapeño paprikĂĄt.

    Az ĂŒveg sterilizĂĄlĂĄsĂĄhoz forrĂł vĂ­zzel alaposan mosd ki, majd tedd be a sĂŒtƑbe 120 fokra kb. 10 percre.

    3

    Egy lĂĄbosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sĂłt, a feketeborsot, a mustĂĄrmagot, a kömĂ©nymagot, a koriandermagot Ă©s a kaprot. Hagyd pĂĄr percig fƑni, majd vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd kihƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kletre.

    A barnacukor helyett hasznålhatsz fehér cukrot is, de a barnacukor mélyebb, karamellesebb ízt ad a lének.

    4

    Öntsd a kihƱlt csĂ­pƑs savanyĂ­tĂł levet a paprikĂĄkra Ășgy, hogy teljesen ellepje Ƒket.

    Ha a paprika nem merĂŒl el teljesen, tegyĂ©l egy kisebb, sterilizĂĄlt ĂŒveget a tetejĂ©re, hogy lenyomd.

    5

    ZĂĄrd le az ĂŒveget, Ă©s tedd hƱtƑszekrĂ©nybe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A hƱtƑbe helyezĂ©s elƑtt gyƑzƑdj meg rĂłla, hogy az ĂŒveg lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdik, Ă­gy elkerĂŒlheted a penĂ©szedĂ©st.

    6

    FogyasztĂĄs elƑtt hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 48 ĂłrĂĄt a hƱtƑben, hogy az Ă­zek teljesen kialakuljanak.

    A paprika Ă­ze naprĂłl napra intenzĂ­vebb lesz a hƱtƑben. Egy hĂ©t utĂĄn Ă©ri el a legjobb Ă­zĂ©t.