CsípƑs koriander ecetes tálalva

CsípƑs koriander ecetes

A csĂ­pƑs koriander ecetes egy izgalmas Ă©s frissĂ­tƑ kiegĂ©szĂ­tƑ, amelyet az ĂĄzsiai Ă©s latin-amerikai konyha inspirĂĄlt. A koriandert gyakran hasznĂĄljĂĄk ecetes savanyĂșsĂĄgokhoz, mivel frissessĂ©ge Ă©s Ă©lĂ©nk Ă­ze kiemeli a fƱszeres Ă©s Ă©des összetevƑket. Ebben a receptben a chili Ă©s a fokhagyma ad egy kis extra intenzitĂĄst az Ă­zekhez. Ez a savanyĂșsĂĄg kivĂĄlĂłan illik grillezett hĂșsokhoz, sĂŒlt zöldsĂ©gekhez Ă©s mĂ©g frissĂ­tƑ italokhoz is. A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben hagyd pihenni legalĂĄbb egy napot a hƱtƑben, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, Ă©s egy igazĂĄn gazdag, fƱszeres Ă­zĂ©lmĂ©nyt kapj!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 50 g Friss korianderlevĂ©l
⭕ 100 ml FehĂ©rborecet
⭕ 100 ml Víz
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 5 g Só
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 db EgĂ©sz fekete bors
⭕ 1 db Friss chili
⭕ 2 g Chilipehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a friss korianderleveleket hideg vĂ­z alatt, majd csepegtesd le, hogy ne maradjon rajtuk vĂ­z.

    A koriandert alaposan mosd meg, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a szennyezƑdĂ©seket.

    2

    A friss chilit vågd apróra, a fokhagymåt håmozd meg és vågd félbe.

    A chili mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    3

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes långon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    KĂłstold meg a pĂĄclevet Ă©s igazĂ­tsd az Ă­zeket a sajĂĄt Ă­zlĂ©sednek megfelelƑen.

    4

    Az egész fekete borsot enyhén törj meg egy kés lapjåval, hogy jobban kiadja az ízét.

    A frissen tört bors intenzívebb ízt ad.

    5

    Egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe helyezd a korianderleveleket, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, az összetört borsot, az aprĂłra vĂĄgott chilit Ă©s a chili pelyhet.

    Az ĂŒveget forrĂĄzd le hasznĂĄlat elƑtt, hogy biztosan tiszta legyen.

    6

    Öntsd rĂĄ a forrĂł ecetes levet a korianderre, majd egy kanĂĄllal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadĂ©k.

    A forró lé segít a koriander ízének kibontakozåsåban.

    7

    Hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hƱlni az ĂŒveget körĂŒlbelĂŒl 30 percig, majd zĂĄrd le Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra az Ă­zek összeĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A hƱtĂ©s elƑtt hagyd teljesen kihƱlni, hogy elkerĂŒld a pĂĄralecsapĂłdĂĄst az ĂŒvegben.

    8

    A csĂ­pƑs koriander ecetes Ă­zesĂ­tĂ©st hasznĂĄlhatod hĂșsĂ©telekhez, salĂĄtĂĄkhoz vagy frissĂ­tƑ italokhoz. HƱtƑben tĂĄrolva 2-3 hĂ©tig elĂĄll.

    Próbåld ki taco-khoz vagy åzsiai ételekhez.