Csípős ecetes savanyított padlizsán üvegben

Csípős padlizsán ecetes

A csípős ecetes savanyított padlizsán egy különleges mediterrán fogás, amely pikáns ízével és savanykás fűszerezésével tökéletes kiegészítője lehet grillételeknek, szendvicseknek vagy salátáknak. A jalapeño és a szárított chili paprika extra tüzes ízt ad ennek a fogásnak, amely az északi és mediterrán konyhákban egyaránt népszerű. A pácolás és savanyítás hagyományai régóta fennállnak, és ez a recept egy modern, fűszeres verziója ennek a klasszikus eljárásnak. Ha szereted az erőteljes és karakteres ízeket, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 33 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Padlizsán
500 ml Víz
250 ml Fehér ecet
20 g
30 g Barnacukor
3 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Feketebors
1 tk. Mustármag
1 ek. Kapor
3 db Szárított chili paprika
2 db Friss jalapeño paprika
1 tk. Köménymag
1 tk. Koriandermag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt alaposan mosd meg, vágd félbe, és szeleteld vékony csíkokra vagy kockákra. Szórd be sóval, és hagyd állni 30 percig, hogy a keserű íz kioldódjon.

    A sózás segít eltávolítani a keserű ízt és a felesleges nedvességet.

    2

    Egy nagy lábosban forralj fel vizet, és dobd bele a padlizsánt 2-3 percre, hogy kissé megpuhuljon. Szűrd le, és hagyd kihűlni.

    A blansírozás segít megőrizni a padlizsán színét és állagát.

    3

    Egy sterilizált üvegbe helyezd el a padlizsándarabokat, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a szárított chili paprikát és a felkarikázott jalapeño paprikát.

    A sterilizált üveg biztosítja a tartósságot. Forrald ki az üveget és a fedőt, vagy használd a sütőt.

    4

    Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot, a köménymagot, a koriandermagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.

    Kóstold meg a savanyító levet, és igazítsd az ízeket a saját ízlésed szerint. A teljes kihűlés fontos, nehogy megfőzd a padlizsánt.

    5

    Öntsd a kihűlt csípős savanyító levet a padlizsánra úgy, hogy teljesen ellepje.

    Ha szükséges, készíts több savanyító levet, hogy biztosan ellepje a padlizsánt.

    6

    Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben tárolás elengedhetetlen a biztonságos fogyasztáshoz.

    7

    Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.

    Minél tovább áll, annál finomabb lesz, de 5-7 napnál tovább ne tárold a hűtőben.