Csípős ecetes savanyított spenót üvegben

Csípős spenót ecetes

A csípős ecetes savanyított spenót egy izgalmas és különleges savanyúság, amelyet kevesen próbáltak ki, pedig rendkívül finom és egészséges. A chili és a jalapeño paprikával fűszerezett változat különösen kedvelt azok körében, akik szeretik a tüzes, karakteres ízeket. A savanyítás megőrzi a spenót frissességét és tápanyagait, miközben az ecet és a fűszerek egyedi ízvilágot kölcsönöznek neki. Kiválóan illik grillezett húsokhoz, szendvicsekhez vagy akár önállóan is fogyasztható. Ha szereted az erőteljes és pikáns savanyúságokat, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
55 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss spenótlevél
500 ml Víz
250 ml Fehér ecet
15 g
20 g Barnacukor
3 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Feketebors
1 tk. Mustármag
1 ek. Kapor
3 db Szárított chili paprika
2 db Friss jalapeño paprika
1 tk. Köménymag
1 tk. Koriandermag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss spenótleveleket alaposan mosd meg hideg vízben, majd csepegtesd le és hagyd megszáradni.

    A spenótot centrifugában is megszáríthatod, hogy minél kevesebb víz maradjon rajta.

    2

    Egy sterilizált üvegbe helyezd el a spenótleveleket, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a szárított chili paprikát és a felkarikázott jalapeño paprikát.

    A spenótot lazán helyezd az üvegbe, ne nyomkodd össze, hogy a savanyító lé mindenhova eljusson.

    3

    Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot, a köménymagot, a koriandermagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízeket szeretnél, használj friss fűszernövényeket szárított helyett.

    4

    Öntsd a kihűlt csípős savanyító levet a spenótra úgy, hogy teljesen ellepje.

    Fontos, hogy a lé teljesen kihűljön, mielőtt a spenótra öntöd, különben a spenót megfőhet és elveszítheti a frissességét.

    5

    Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőszekrényben való tárolás során időnként ellenőrizd, hogy a spenót teljesen ellepve van-e a lével. Ha szükséges, tölts utána.

    6

    Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.

    Minél tovább áll a hűtőben, annál intenzívebbek lesznek az ízek. Egy hét után még finomabb lesz.