Egy kis lábasban keverd össze a tamarind pasztát és a vizet, majd közepes lángon melegítsd fel.
Ha a tamarind paszta túl sűrű, adj hozzá több vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.
Add hozzá a barna cukrot, a chili pelyhet, a reszelt fokhagymát és gyömbért, majd keverd össze.
A barna cukor karamelles ízt kölcsönöz a szósznak. A chili pelyhet ízlés szerint adagold.
Öntsd hozzá a szójaszószt, és főzd alacsony lángon 10-12 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Alacsony lángon főzd, hogy a szósz ne égjen le. A szójaszósz sósságot ad a szósznak, ezért ne adj hozzá külön sót, amíg meg nem kóstolod.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá az aprított friss koriandert.
A koriandert csak a végén add hozzá, hogy megőrizze frissességét és aromáját.
Tálald grillezett húsok, tavaszi tekercsek vagy sült zöldségek mellé.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.