Csípős ecetes savanyított tintahal karikák üvegben

Csípős tintahal karikák ecetes

A csípős ecetes savanyított tintahal karikák egy mediterrán ihletésű különlegesség, amely tökéletes kiegészítője lehet a tenger gyümölcsei rajongóinak. A hagyományos savanyított tintahalat jalapeñóval és szárított chili paprikával egészítettük ki, hogy egy tüzes és gazdag ízvilágú fogást kapjunk. Ezt a receptet különösen ajánljuk tapas tálakhoz, saláták mellé vagy friss kenyérrel fogyasztva. A csípős, fűszeres és savanykás ízek tökéletes harmóniát alkotnak, így garantáltan emlékezetes élményt nyújtanak minden tengeri étel kedvelő számára!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 22 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss tintahal
1 l Víz
250 ml Fehér ecet
30 g
20 g Barnacukor
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Feketebors
1 tk. Mustármag
1 ek. Kapor
3 db Szárított chili paprika
2 db Friss jalapeño paprika
1 tk. Köménymag
1 tk. Koriandermag
50 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tintahalat alaposan tisztítsd meg: távolítsd el a belsőségeket, a fejet és a bőrt, majd vágd karikákra.

    A tintahal bőrének eltávolításához forrázd le néhány másodpercre, így könnyebben lehúzható.

    2

    Forralj fel egy lábosban vizet, és főzd a tintahalkarikákat 1-2 percig, amíg éppen megpuhulnak. Szűrd le, és hagyd kihűlni.

    A tintahal könnyen rágós lehet, ha túlfőzzük. Fontos, hogy csak addig főzzük, amíg éppen megpuhul. Ha nem vagy biztos, inkább kevesebb ideig főzd, mint többet.

    3

    Egy sterilizált üvegben rétegezd a tintahalkarikákat, a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, a szárított chili paprikát és a felkarikázott jalapeño paprikát.

    Az üveg sterilizálásához forrald ki vízben néhány percig, vagy tedd be a sütőbe alacsony hőfokon.

    4

    Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a babérlevelet, a feketeborsot, a mustármagot, a köménymagot, a koriandermagot és a kaprot. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.

    A savanyító lé ízét kóstold meg forralás után, és szükség szerint igazítsd a cukor és a só mennyiségét a saját ízlésednek megfelelően.

    5

    Öntsd a kihűlt csípős savanyító levet a tintahalkarikákra, majd adj hozzá frissen facsart citromlevet az extra ízért.

    A citromlé segít megőrizni a tintahal színét és frissességét.

    6

    Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Fontos, hogy az üveg jól záródjon, hogy ne szívjon magába idegen szagokat a hűtőből.

    7

    Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.

    Minél tovább áll, annál intenzívebbek lesznek az ízek. Ha bírod, akár egy hétig is érlelheted.