Alaposan mosd meg az uborkákat, majd vágd őket vékony szeletekre.
A vékony szeletek jobban átveszik az ízeket. Használhatsz uborkagyalut a tökéletes szeletekhez.
Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.
Kóstold meg a levet forralás után, és állítsd be az ízeket a saját ízlésed szerint. Ha édesebben szereted, adj hozzá több cukrot.
Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és chili pelyhet helyezd az üveg aljára.
A fűszerek elhelyezése az üveg aljára biztosítja, hogy az uborkák egyenletesen átvegyék az ízeket.
Helyezd az üvegbe az uborka szeleteket, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.
A rétegezés biztosítja, hogy minden uborkaszelet érintkezzen a fűszerekkel.
Öntsd rá a forró ecetes savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje az uborkákat.
A forró lé segít elpusztítani a baktériumokat és elősegíti a tartósítást. Ha nem lepi el teljesen, az uborka megromolhat.
Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés előtt hagyd teljesen kihűlni, hogy ne párologjon a nedvesség az üvegben.
A csípős ecetes uborka szeletek kész! Fogyaszthatod önállóan, szendvicsekhez vagy salátákhoz kiegészítőként.
Felbontás után hűtőben tárold és néhány héten belül fogyaszd el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.